Amper één week voor de Tour imponeert Tom Pidcock op de mountainbike: Brit wint na perfecte inhaalrace shorttrack in Crans-Montana

 za 22 juni 2024 14:54
Tom Pidcock lijkt helemaal klaar voor de Tour (archief).

Tom Pidcock (24) heeft nog wat vertrouwen getankt voor de start van de Ronde van Frankrijk volgende zaterdag. In de wereldbekermanche van Crans-Montana ging de Brit na een dramatische start toch nog met de zege aan de haal in de shorttrackrace. Bij de vrouwen toonde Puck Pieterse (22) zich de beste.

De liefde van Tom Pidcock voor de mountainbike is groot. Amper één week voor de start van de Tour koos de Brit niet voor zijn nationaal kampioenschap op de weg, wel voor de Wereldbeker mountainbike in het Zwitserse Crans-Montana.

De renner van Ineos Grenadiers begon wel barslecht aan de wedstrijd. Pidcock schoot meteen uit zijn pedaal, viel terug tot de allerlaatste positie én kon maar nipt een valpartij vermijden.

De Brit liet het niet aan zijn hart komen en draaide de gashendel meteen helemaal open. In een mum van tijd vervoegde Pidcock opnieuw de grote tenoren om vervolgens in de voorlaatste ronde de koppositie over te nemen.

Na een indrukwekkende inhaalrace hield hij aan de meet een krappe bonus over op de Duitser Julian Schelb en de Italiaan Luca Braidot.


"Ik heb het mezelf niet gemakkelijk gemaakt, dat is zeker", grijnsde de Brit na afloop. "Ik schoot uit mijn pedaal bij de start, en nadien ging de rest zo snel bergop op de eerste klim dat ik gewoon werd gelost. Een WorldTour-koers van een week is toch iets anders dan dit soort werk."

 

Beste Belg Pierre de Froidmont eindigde negende. Jens Schuermans werd 35e, hij reed met een knieblessure na een schuiver op training. Morgen hoopt Schuermans minder last te ondervinden tijdens de lange race in het zuiden van Zwitserland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Puck Pieterse juicht bij de vrouwen

Eerder op de dag mocht de Nederlandse Puck Pieterse (Alpecin-Deceuninck) bij de vrouwen de handen in de lucht steken.

Pieterse hield op het einde nog een flinke punch over om in de slotronde op en over haar ontsnapte landgenote Anne Tauber te gaan.

De Zwitserse Alessandra Keller werd uiteindelijk tweede, Tauber derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.