0
0
0
0

Oefenwedstrijden JPL: Antwerp en Anderlecht winnen, net als Gent met nieuwe trainer Vrancken, kampioen gelijk

za 29 juni 2024 21:27

EK voetbal of niet, de clubs in de Jupiler Pro League bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. Op deze pagina volgen we de oefenwedstrijden van de JPL-clubs.

Gent wint eerste pot onder leiding van Wouter Vrancken

KAA Gent heeft zijn eerste oefenpartij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Nieuwe trainer Wouter Vrancken stond voor het eerst langs de zijlijn en zag hoe zijn team het makkelijk met 0-5 haalde in Merelbeke.

Fernandez-Pardo legde met twee goals in de eerste helft de match in een plooi. Na de rust diepten Abdullahi, Gandelman en Samoise de score nog verder uit.

21:24
19:43

KV Mechelen klopt Beerschot met 2-1

Kersvers eersteklasser Beerschot heeft op de oefenterreinen van de Rode Duivels in Tubeke niet kunnen winnen van KV Mechelen. De ploeg van Besnik Hasi haalde het met 2-1.

De Antwerpenaren kwamen halfweg de eerste helft op voorsprong dankzij een penalty van Welat.

Maar Mechelen kon dankzij Lauberbach en een geweldig afstandsschot van Schoofs toch nog met een voorsprong de rust in.

Na de rust vielen er geen doelpunten meer.

19:43
19:36

Standard heeft geen moeite met Aubel FC

Standard heeft zijn oefencampagne voor het nieuwe seizoen op gang getrapt met een ruime 0-5 zege op bezoek bij Aubel FC.

De ploeg van Ivan Leko bleek snel een maat te sterk voor de ploeg uit de derde afdeling. Bij de rust leidden de Luikenaars al met 0-4 na goals van Kawabe, Lawrence, Ziani en Benjdida.

Die laatste maakte na de pauze ook nog zijn tweede, en legde daarmee de eindstand vast.

19:36
18:18

STVV en Kortrijk halen de sloophamer boven

Met een mix van beloften en gekende namen trok Kortrijk vanmiddag naar Menen, voor een duel tegen KWSC Lauwe.

Uitblinker was Massimo Bruno, die met een loepzuivere hattrick een groot aandeel in had in de comfortabele zege voor KVK. Een eigen doelpunt en een makkelijke treffer van Seck zorgden voor de 0-5 eindstand.

STVV deed nog één doelpuntje beter tegen KVK Tienen. Het team van nieuwe trainer Lattanzio had geen medelijden. Doelpunten waren er van Bertaccini, Nhaili, Zahiroleslam (2) en Dumont (2).

18:17
17:49

16-jarige Bisiwu redt het vel van Club bij Knokke

Landskampioen Club Brugge zakte met een gedecimeerde kern af voor de oefenpot in en tegen Knokke. Veel kampioenenmakers waren er niet bij en daar kon de thuisploeg van profiteren.

Pas na een uur kon Club scoren dankzij de amper 16-jarige Jesse Bisiwu, maar een kwartier later hingen de bordjes alweer in evenwicht.

Opstelling Club Brugge eerste helft: De Corte, De Roeve, Yameogo, Boyata, Seys, Goemaere, Nielsen, Zinckernagel, Talbi, Vermant, Barberá

Opstelling Club Brugge tweede helft: Van Den Driessche, Wylin, El-Taïbi, Willems, Granados, De Smet Li., Bisiwu, De Smet Le., Da Silva, Barberá, Lund Jensen

17:49
17:35

Anderlecht recht de rug na een valse start tegen promovendus Dender

Dender viert komend seizoen na vijftien jaar afwezigheid zijn terugkeer in 1A. Een vriendschappelijke wedstrijd tegen Anderlecht moest een goeie test zijn en die begon goed voor de bezoekers.

Een eigen doelpunt van Killian Sardella was een welgekomen geschenk voor Dender, maar nog voor de rust had Anderlecht de scheve situatie rechtgezet. Amuzu maakte gelijk vanop de stip en Futures-spits Robbie Ure zorgde voor de 2-1.

17:35
15:57

Genk maakt nog voor de rust korte metten met tweedenationaler Hades

Ook bij Genk stond de nieuwe coach voor het eerst met succes langs de zijlijn. Thorsten Fink zag zijn team een geweldige eerste helft spelen. Tolu Arokodare tekende voor de 0-1 en de 0-3. Tussendoor pikte Adedeji-Sternberg zijn doelpuntje mee en vlak voor rust maakte Ouattara er 0-4 van.

In de tweede helft was er heel wat minder te beleven. Een strafschop voor de thuisploeg leverde zelfs nog een eerredder op.

Opstelling Genk eerste helft: Penders, Nkuba, Sadick, Smets, Kongolo, Yoshinaga, Ouattara, Karetsas, Steuckers, Tolu, Adedeji.

Invallers Genk tweede helft: Caicedo, Palacios, Manguelle, Akpan, Baah, El Hadj, Kumata Naoki, Claes, Da Costa, Bangoura, El Hadj.

15:47
15:16

De Roeck gidst zijn Antwerp meteen naar een oefenzege, Odoi krijgt de aanvoerdersband

Antwerp heeft zijn eerste oefenpot onder leiding van Jonas De Roeck ook meteen winnend afgesloten. Hoogstraten VV werd met 2-0 verslagen.

De nieuwe coach gunde nieuwkomers Chery, Bozhinov en Odoi meteen een helft. Die laatste mocht in de tweede helft zelfs de aanvoerdersband overnemen van Toby Alderweireld.

Gerard Vandeplas opende na 19 minuten de score op aangeven van Tjaronn Chery. Vlak voor de rust legde George Ilenikhena de 2-0-eindstand vast.

Opstelling Antwerp eerste helft: Lammens, Krasniqi, Bozhinov, Alderweireld, Davis, Smits, Doumbia, Chery, Balikwisha, Udoh, Vandeplas

Opstelling Antwerp tweede helft: Devalckeneer, Tuypens, Verstraete, Van den Bosch, Delaporte, Odoi, Hamdaoui, Scott, Ekkelenkamp, Valencia, Ilenikhena

15:15
28/06/24
23:20

Charleroi opent oefencampagne met zege tegen Bergen

De troepen van Rik De Mil begonnen hun voorbereiding op het veld van buur en kersvers eerstenationaler Bergen. Adem Zorgane tekende voor de 0-1-ruststand, in de tweede helft diepte Nikola Stulic de score nog wat uit met 2 goals.

Opstelling Charleroi eerste helft: Defourny, Nzita, Andreou, Sow, Rogelj, Zorgane, Capon, Heymans, Badji, Mbenza, Sylla

Opstelling Charleroi tweede helft: Defourny, Dragsnes, Boukamir, Benaets, Petris, Mayoka-Tika, Okumu, Guiagon, Benbouali, Bernier, Stulic