Ga naar de inhoud

Belgian Cat Serena-Lynn Geldof verruilt Zaragoza voor Badalona

 do 6 juni 2024 20:40
Geldof zoekt andere oorden op na twee jaar bij Zaragoza.

Transfernieuws bij de Belgian Cats. Serena-Lynn Geldof zal vanaf volgend seizoen in actie komen voor de Spaanse basketbalploeg Joventut Badalona. De 27-jarige West-Vlaamse heeft haar handtekening gezet onder een contract tot juni 2025.

Serena-Lynn Geldof maakt de overstap van Zaragoza, waar ze de afgelopen twee seizoenen aan de slag was. Met de club uit Aragon veroverde de Belgische in 2023 de Spaanse beker.

 

Dit seizoen werd Zaragoza derde in de Spaanse basketbalcompetitie, waardoor het zich plaatste voor de play-offs. Daarin haalde het de halve finales, waarin het verloor van latere winnaar Valencia.

 

Ook in de finale van de Spaanse beker was Valencia de boosdoener. In de EuroLeague verloor Zaragoza dan weer in de kwartfinales van het Turkse CBK Mersin.

 

Geldof kwam in een eerder stadium van haar carrière uit voor Miami Hurricanes (2016-2018), Namen (2018-2020) en de Spaanse clubs Cadi La Seu (2021) en Campus Promete (2022).

 

De center maakt deel uit van de Belgische nationale ploeg, die vorig jaar Europees kampioen werd, en werd door bondscoach Rachid Meziane ook geselecteerd voor de Olympische Spelen in Parijs van komende zomer. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.