Ga naar de inhoud

België boven in tijdritland: ook Rune Herregodts is heer en meester tegen de klok in ZLM Tour

 wo 5 juni 2024 20:44

Na Remco Evenepoel heeft ook Rune Herregodts getriomfeerd in een tijdrit vandaag. De 25-jarige renner van Intermarché-Wanty was de beste hardrijder in de ZLM Tour. Hij hield onder meer Visma-Lease a Bike-renner Tim van Dijke achter zich met 11 seconden. Hij slaat op de openingsdag zo meteen de dubbelslag in de Nederlandse rittenkoers.

Zijn eerste voor Intermarché-Wanty is binnen.

Rune Herregodts heeft de openingstijdrit van de ZLM Tour op zijn naam geschreven. Onze landgenoot staat bekend als tempobeul en toont dat nu ook voor het eerst met een overwinning op zijn tijdritfiets.

Pas op, Herregodts was vorig jaar ook al derde op het BK tijdrijden. Enkel Alec Segaert en Wout van Aert bleven hem toen voor.

Vandaag bleef hij over 15 relatief vlakke kilometers onder meer de Nederlandse renner Tim van Dijke - die Visma-Lease a Bike onverwacht nog in de kijker zette tijdens Parijs-Roubaix eerder dit jaar - en de Rus Gleb Syritsa van Astana voor.

Herregodts slaat zo meteen de dubbelslag in de Nederlandse rittenkoers en mag vanaf morgen de leiderstrui verdedigen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Had van deze individuele tijdrit doel gemaakt"

Opdracht volbracht voor Herregodts.

"Ik was naar deze ZLM Tour afgezakt met als doel deze individuele tijdrit te winnen", straalde de 25-jarige Herregodts na afloop."Ik legde mij de afgelopen weken zelfs wat toe op het tijdrijden."

 

"Ook op het vlak van materiaal werd er wel het een en ander uit de kast gehaald. Onze kledingsponsor creëerde een nieuw tijdritpak. Ook onze mechaniekers hebben hun uiterste best gedaan om mijn tijdritfiets te optimaliseren. Ik had van deze individuele tijdrit een doel gemaakt. Wij hebben dus echt wel naar deze individuele tijdrit toegewerkt en ik heb al dat werk kunnen belonen met een zege."

 

Herregodts haalde het in de tijdrit met een dikke elf tellen voorsprong op de Nederlander Tim van Dijke van Team Visma-Lease a Bike. "Tim van Dijke is zeker een te duchten tegenstander voor het algemene klassement. Hij is een man die wel weg kan in de sprint en onderweg bonificatieseconden kan sprokkelen. Ikzelf ben minder snel. Ik heb een mooie maar kleine marge."   

 

"Ik ga er alles aan doen om zo lang mogelijk de leiding in het klassement te behouden. Maar deze ZLM Tour is nu al heel goed begonnen voor mij en de ploeg", besloot Herregodts.

Top 10:

  1. Rune Herregodts in 17'16"
  2. Tim Van Dijke +12"
  3. Gleb Syritsa +18"
  4. Max Walker +20"
  5. Arthur Kluckers +25"
  6. Tom Bohli + 25"
  7. Roel van Sintmaartensdijk +31"
  8. Axel van der Tuuk +32"
  9. Wessel Mouris +38"
  10. Patrick Eddy +38"
Gerelateerd: