Ga naar de inhoud

Meester-aangever Dries Mertens assisteert Galatasaray naar tweede Turkse landstitel op een rij

 zo 26 mei 2024 21:38

Nóg een prijs voor Dries Mertens. Onze landgenoot heeft zondag met Galatasaray voor het tweede jaar op een rij de Turkse landstitel veroverd. Dankzij een zege tegen Konyaspor op de slotspeeldag bleef Mertens - die opnieuw van goudwaarde was met een assist - met zijn club in de stand het Fenerbahçe van Michy Batshuayi voor. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met het mes op de keel flikten Galatasaray en Dries Mertens het opnieuw.

De Turkse ploeg van onze landgenoot kon zich op de slotspeeldag geen misstap veroorloven. Titelconcurrent Fenerbahçe, dat op de vorige speeldag de onderlinge confrontatie won, volgde op drie punten en maakte ook nog kans op de titel.

 

De competitieleider toonde echter geen tekenen van titelstress en bracht zijn opdracht tegen laagvlieger Konyaspor tot een goed einde. Dankzij treffers van Icardi en Kutlu boekte Gala een eenvoudige 3-1-zege. 

 

 Mertens begon de titelwedstrijd als basisspeler en zorgde opnieuw voor een beslissende assist. De inmiddels 37-jarige Belg kan ook terugblikken op een meer dan geslaagd seizoen. Hij kroonde zich, met achttien stuks, tot assistenkoning van Turkije en kwam daarnaast ook tot negen competitietreffers. Bij zijn club deden enkel topschutter Icardi (25) en Akturkoglu (12) beter.   

 

Galatasaray en Fenerbahçe maakten er in het afgelopen seizoen een zuivere tweedstrijd van. De twee topclubs uit Istanboel voetbalden het hele seizoen op ruime afstand van de rest van de competitie. Zo bedraagt de kloof met de nummer drie, Trabzonspor, nu 33 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: