Ga naar de inhoud

Tom Boonen kocht Qatarese douaniers om met verboden blootmagazines: "Die waren daar heel blij mee"

 vr 19 april 2024 11:32
Het verhaal van Tom Boonen viel in de smaak.
Het verhaal van Tom Boonen viel in de smaak.

In Wielerclub Wattage toveren de leden elke week het ene topverhaal na het andere uit hun hoed. Tom Boonen vertelde in de nieuwste aflevering hoe Nick Nuyens en blootmagazines hem in vieze papieren brachten op de luchthaven van Qatar.

Voor zijn verhaal keerde Tom Boonen terug naar de Ronde van Qatar 2004.

 

"Omdat het internet op hotel toen vaak een nachtmerrie was, kochten we op de luchthaven (van Brussel) altijd magazines om de tijd in onze hotelkamer te doden."

 

"Voor de vlucht naar Qatar kocht ik een automagazine, de P-magazine, een Ché, een Playboy en nog wat andere boekjes", weet Boonen nog uit het blote hoofd.

"Toen we geland waren in Qatar, was het een tijdje wachten op de bagage. Ik had mijn rugzakje met magazines achtergelaten bij de ploegmakkers en stond te wachten aan de bagageband."

 

Maar toen geschiedde het kwaad. "Nick Nuyens had er niets beter op gevonden om een boekje uit mijn rugzak te halen en daar in te bladeren."

"Ik had al in de smiezen dat de douaniers ons in het oog hielden. Op een bepaald moment zag ik een van die douaniers tegen een collega-douanier zeggen: "Die mannen zijn naar een boekje aan het kijken en daar staan blote vrouwen in.""

 

"Die douaniers repten zich naar Nick Nuyens, pakten die boekjes af en zeiden: "Dat is niet toegestaan, je moet met ons meekomen!""

 

"Maar terwijl Nick werd meegepakt, wees hij meteen naar mij: "Dat zijn zijn boekjes, dat zijn zijn boekjes", riep Nick."

 

Boonen was verraden en moest mee met de douaniers. ""Dat is strafbaar, hé, vriend. Die boekjes mag je niet meepakken", zei een van de douaniers."

Boonen won enkele dagen later een etappe en sloot Nuyens weer in de armen.
Boonen won enkele dagen later een etappe en sloot Nuyens weer in de armen.

Maar Boonen had door dat de douaniers veel interesse hadden in de boekjes en zei na veel vijven en zessen. "Je mag al die boekjes hebben. Wij gaan gewoon naar buiten en er iets niets gebeurd."

 

Een briljant idee, zo bleek. "Die douaniers hebben die magazines aangenomen en waren daar heel blij mee."

 

Boonen mocht vertrekken. En daarmee was de kous af.

Luister naar Wielerclub Wattage

Of bekijk Wielerclub Wattage op VRT MAX

"De koude in Luik is in het voordeel van Van der Poel"
Ruben Van Gucht trommelt voor de voorlaatste keer dit voorjaar zijn Wielerclub Wattage op en dat doet hij in Lier. Tom Boonen, Jan Bakelants, Dirk De Wolf en Mark Uytterhoeven zorgen weer voor nieuwe inzichten (Mathieu is nog niet over zijn top, Kopecky moet zich amuseren in de Waalse Pijl en de toekomst van Pidcock is nog niet duidelijk) en straffe verhalen (Tom en de Playboy, Mark en de Muur van Hoei, Dirk en Wilfried Peeters en Jan en een bol parmezaanse kaas).
woensdag 17/0471 min