Ga naar de inhoud

EuroLeague-winnares Emma Meesseman: "Voor Fenerbahçe was deze zeer belangrijk, Galatasaray had er ook een"

 ma 15 april 2024 20:49
Emma Meesseman
Emma Meesseman met haar zesde EuroLeague-trofee.

Emma Meesseman heeft gisteren haar 6e EuroLeague-trofee veroverd. "Het blijft speciaal", reageert de Belgische topspeelster. "Je vindt altijd manieren waarop er geschiedenis geschreven wordt."

Emma Meesseman grossiert in prijzen. Gisteren won ze voor de 6e keer de EuroLeague, het hoogste goed in het Europese basketbal, voor de 2e keer op een rij met haar Turkse club Fenerbahçe.

 

"Het blijft speciaal", verzekert de Belgian Cat. "Voor Fenerbahçe was dit een zeer belangrijke afspraak. Galatasaray had er ook een, nu zijn wij de beste in Turkije."

 

"Zo vind je altijd manieren waarop er geschiedenis geschreven wordt", verzekert Meesseman.

 

(lees voort onder de video)

"Het begon redelijk heftig"

In de finale klopte Fenerbahçe seizoensrevelatie Villeneuve-d'Ascq met duidelijke cijfers (106-73). 

 

"Ook speciaal", vertelt Emma Meesseman. "Villeneuve was mijn eerste club in het buitenland. En er zitten mensen die ik graag heb: Rachid Meziane, Bethy Mununga en Maxuella Lisowa-Mbaka."

 

De coach en haar ploeggenotes bij de Belgian Cats boden Fenerbahçe aanvankelijk stevig weerwerk.

 

"Het begon redelijk heftig, langs beide kanten", vertelt Meesseman. "Villeneuve speelde zonder druk en ik dacht: "Gaat het zo spannend blijven tot het einde?""

 

Bij de rust (58-45) hoefde Meesseman zich geen zorgen meer te maken. "We hebben nog genoten en mooi basketbal gebracht", besluit Meesseman, die komende zomer wil schitteren met België op de Olympische Spelen.

Gerelateerd: