Ga naar de inhoud

BEKIJK - Blunderende keeper verpest de comeback van Lionel Messi, die met Inter Miami uit Champions Cup ligt

 do 11 april 2024 11:57
Lionel Messi grijpt zich in de haren.
Geen 44ste trofee voor Lionel Andres Messi.

Inter Miami mag zijn boeltje pakken in de Champions Cup - zeg maar de Noord-Amerikaanse Champions League. In de kwartfinales was Monterrey  over twee duels te sterk. Lionel Messi (36) speelde zijn eerste wedstrijd sinds zijn blessure, maar een blundere Miami-keeper verknalde de kansen van zijn ploeg. 

Inter Miami CF komt van een kale reis terug uit Mexico.

 

De MLS-club verloor woensdagavond zijn terugwedstrijd in de kwartfinale van de Champions Cup met 3-1 van Monterrey. Ook het heenduel in Miami verloren ze met 1-2.

 

Nochtans kon de ploeg van David Beckham opnieuw rekenen op hun Argentijnse superster. Lionel Messi speelde zijn eerste wedstrijd in een maand tijd na een vervelende spierblessure, maar ook hij kon het tij niet meer keren. 

 

Inter Miami schoot zichzelf al na een halfuur in de voet, toen doelman Callender de bal domweg naar Monterrey-spits Vazquez speelde. Die had het leer maar binnen te leggen. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even voorbij het uur stond de thuisploeg al op een driedubbele voorsprong. De tweede goal kwam er na een assist van linksachter Gerardo Arteaga, die in januari de overstap maakte van Racing Genk. 

 

Toen een gefrustreerde Jordi Alba in minuut 78 ook nog eens een domme tweede gele kaart pakte, was het kalf helemaal verdronken. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gomez kon in het slot van de match nog milderen tot 3-1 op assist van Messi. Eerder werd ook nog een treffer van Luis Suárez afgekeurd. 

 

De Champions Cup is het belangrijkste toernooi voor clubs uit Noord-Amerika, de Caraïben en Centraal-Amerika. De winnaar plaatst zich voor het WK voor clubs. In de halve finales neemt Monterrey het op tegen Columbus Crew, de Amerikaanse kampioen.