Ga naar de inhoud

Union ontmoet Fenerbahçe en Batshuayi, Ronny Deila trekt met Club naar Noorwegen in 1/8e finales

 vr 23 februari 2024 13:17
Union staat na zijn Europese stunt tegen Frankfurt opnieuw tegenover een lastige tegenstander.

Alweer een mooie affiche in het vooruitzicht. Union mag zich na zijn stunt in Frankfurt opmaken voor de Turkse topclub Fenerbahçe. De Brusselaars zullen Rode Duivel Michy Batshuayi moeten afstoppen. Ronny Deila kijkt op zijn beurt uit naar de trip richting Noorwegen. Blauw-zwart treft Molde in de 1/8e finales van de Conference League.

Club Brugge had 2023 afgesloten met vlotte groepswinst in de Conference League. Blauw-zwart mikt hoog in de derde Europese beker en hoopte vrijdag dan ook een gunstige tegenstander te krijgen bij de loting in Nyon.

Zo geschiedde ook: Club treft in de achtste finales Molde FK. De Noren werden derde in een Europa League-poule met Leverkusen, Qarabag en Häcken en plaatsten zich in de Conference League-play-offs ten koste van Legia Warschau. Club-coach Ronny Deila wacht zo een terugkeer naar zijn thuisland.

 

Meteen daarna was het de beurt aan Union. Na de Europese stunt tegen Eintracht Frankfurt mag de Belgische competitieleider zich opnieuw opmaken voor een grote naam.

 

Union treft Fenerbahçe, de ploeg van Rode Duivel Michy Batshuayi. "Fener" won zijn poule in de Conference League, voor Loedogorets, Nordsjaelland en Trnava. In de Turkse competitie staat het tweede achter leider en stadsrivaal Galatasaray.

 

Verder viel er nog één opvallende affiche te noteren. Ajax, dat zich gisteren met veel geluk wist te plaatsen tegen Bodø/Glimt, komt uit tegen Aston Villa. De club van Youri Tielemans is dit seizoen een revelatie in de Premier League en staat er voorlopig vierde.

 

De heenwedstrijden worden afgewerkt op donderdag 7 maart. De returns vinden een week later plaats op 14 maart.

1/8e finales

Loting Conference League

13:19

Einde loting

De loting zit er alweer op. Spectaculaire affiches kwamen er niet meer uit de bokaal. Gent-killer Maccabi Haifa treft met Fiorentina de verliezende finalist van vorig jaar.

De heenwedstrijden vinden plaats op donderdag 7 maart, de returns een week later op 14 maart.

Alle achtste finales:

Servette-Viktoria Plzen
Ajax-Aston Villa
Molde-Club Brugge
Union-Fenerbahçe
Dinamo Zagreb-PAOK Saloniki
Sturm Graz-Lille
Maccabi Haifa-Fiorentina
Olympiakos-Maccabi Tel Aviv


13:16

Union treft Fenerbahçe van Batshuayi!

Union treft het in tegenstelling tot Club Brugge niet zo gunstig, maar met Fenerbahçe krijgen de Brusselaars wel een mooie affiche. De club van Michy Batshuayi staat voorlopig tweede in de Turkse competitie.

13:15

Club Brugge loot gunstig met Molde

Een loting waar ze in Jan Breydel niet over kunnen klagen. Club Brugge neemt het in de achtste finales op tegen het Noorse Molde. Een leuke affiche voor coach Ronny Deila, die naar zijn thuisland op bezoek mag.

13:14

Met Servette en Viktoria Plzen worden twee haalbare kaarten aan elkaar gekoppeld.

Daarna wordt het balletje van Ajax getrokken. De Amsterdammers, die met een grote portie geluk Bodø/Glimt wipten, treffen met het Aston Villa van Youri Tielemans wel een pittige tegenstander.

13:05

We zijn vertrokken

De loting in Nyon voor de achtste finales van de Conference League gaat zo dadelijk van start. Presentator Pedro Pinto en ceremoniemeester Giorgi Marchetti.

De onschuldige hand van voormalig Europees kampioen Kostas Katsouranis moet de Belgische teams zo dadelijk aan een gunstige tegenstander helpen.

10:57

Livestream om 13 uur

Zit je al op het puntje van je stoel voor de loting? Mis geen seconde via onze livestream vanaf 13 uur.

10:57

De potentiële tegenstanders van Union

 • Lille (Fra)
 • Maccabi Tel Aviv (Isr)
 • Viktoria Plzen (Tsj)
 • Aston Villa (Eng)
 • Fiorentina (Ita)
 • PAOK (Gri)
 • Fenerbahce (Tur)
10:56

De potentiële tegenstanders van Club

 • Maccabi Haifa (Isr)
 • Ajax (Ned)
 • Dinamo Zagreb (Kro)
 • Servette (Zwi)
 • Olympiakos (Gri)
 • Molde (Noo)
 • Sturm Graz (Oos)