Ga naar de inhoud

Golazo lanceert Kelvin Kiptum Foundation na tragische dood van de wereldrecordhouder op de marathon

 vr 23 februari 2024 16:35
Kelvin Kiptum poseert na zijn wereldrecord. Hij werd 24 jaar.
Kelvin Kiptum werd 24 jaar oud.

Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert zijn Belgische managementbureau Golazo de "Kelvin Kiptum Foundation". De wereldrecordhouder op de marathon werd vandaag begraven.

Op 12 februari verloor de sportwereld een icoon. De Keniaanse marathonloper Kelvin Kiptum verloor de controle over het stuur en belandde met zijn auto tegen een boom. 

 

Kiptum was de enige die 3 marathons onder de 2u02' liep, in zijn eerste 3 marathons nota bene. Met een toptijd van 2u00'35" mocht Kiptum zichzelf ook wereldrecordhouder noemen. 

 

Om de nagedachtenis aan Kiptum in leven te houden en om zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert zijn Belgische managementbureau Golazo de Kelvin Kiptum Foundation.

 

Een deel van het fonds wordt aan de familie gegeven, de rest wordt besteed aan plannen en ideeën die Kiptum zelf had op het vlak van investeringen in het onderwijs en de trainingsinfrastructuur in Kenia.

 

Golazo brengt alvast zelf de eerste 50.000 euro in het fonds. Dat is 1 euro voor elke deelnemer van de NN Marathon Rotterdam (half april 2024) waar Kiptum aan de start zou hebben gestaan.

 

Kelvin Kiptum werd vandaag begraven in zijn geboortedorp Chepkorio in het westen van Kenia. Honderden mensen kwamen de marathonloper een laatste groet brengen, onder wie World Athletics-voorzitter Sebastian Coe en de Keniaanse president.

Steunbetuiging op marathons

Verder plant Golazo nog andere initiatieven om Kiptum te eren en herdenken.


Zo wordt het rugnummer 1 - dat in Rotterdam al toegekend was aan Kiptum - niet gebruikt en krijgen alle deelnemers een rouwlintje dat ze kunnen dragen.

Op de Nationaal Park Marathon Hoge Kempen van komende zondag zal dan weer een minuut stilte gehouden worden.

Gerelateerd: