Ga naar de inhoud

Geen nieuwe medaille voor Hanne Desmet, na val in finale 1.000 meter

 zo 18 februari 2024 16:29
Hanne Desmet.

Het Poolse Gdansk was het decor voor de laatste wereldbekermanche van dit shorttrackseizoen. Op deze pagina volgen we de uitslagen van de Belgen.

WB shorttrack in Gdansk

16:27

Val nekt Hanne Desmet

Geen nieuwe medaille voor Hanne Desmet op de slotdag in Gdansk. Ze had zich probleemloos geplaatst voor de finale van de 1.000 meter, maar een aanvaring met een blokje brak haar zuur op.

Desmet lag in tweede positie toen ze met haar linkerhand een van de blokjes die het ovaal afbakenen meegriste en per ongeluk tegen haar eigen schaatste duwde. Ze verloor haar evenwicht en meteen was alle hoop op een medaille vervlogen.

Gisteren was Desmet wel al goed voor zilver op de 500 meter.

17/02/24
17:32

Zilver voor Hanne Desmet

Hanne Desmet heeft op de eerste finaledag zilver behaald op de 500 meter. De Nederlandse Selma Poutsma leidde van start tot finish. Ze had de hele tijd een gaatje, maar in de slotronde kwam Desmet nog fel opzetten. Ze gooide haar schaats nog over de finish, net te laat.

Stijn Desmet had op de 1500 meter zijn halve finale gewonnen, maar in de finale kwam hij niet verder dan de 5e plaats. De Canadees Pascal Dion was de snelste.

Ook net geen medaille voor België op de mixed relay. Broer en zus Desmet gaven hierin, aangevuld met Tineke den Dulk en Adriaan Dewagtere, Nederland, Zuid-Korea en Canada partij. België lag bijna de hele wedstrijd in laatste positie en slaagde er nooit in de kloof met het koptrio te dichten.

17:31
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
16/02/24
19:44

Hanne en Stijn Desmet nog op medaillekoers

Hanne en Stijn Desmet hebben geen steek laten vallen op de eerste dag van de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Hanne Desmet schaatst zaterdag de kwartfinales van de 500 en 1.000 meter, broer Stijn Desmet plaatste zich voor de halve finales van de 1.500 meter en de kwartfinales van de 500 meter.

Op de 500 meter plaatste Adriaan Dewagtere zich via derde plaatsen in de voorronde en de reeksen voor de kwartfinales. Op de tweede 500 meter was hij veertien duizendsten te traag voor een kwartfinaleplaats. Enzo Proost werd verwezen naar de herkansing. Dat gold ook voor Tineke den Dulk, Aleyandro Rivero Maerschalck en Warre Van Damme.

Het gemengde kwartet, bestaande uit zus en broer Desmet, Den Dulk en Dewagtere, had voldoende aan de tweede plaats achter China om verder te komen. De mannen (Desmet, Dewagtere, Proost en Van Damme) eindigden als vierde en werden uitgeschakeld.