De meeste eersteklassers bereiden zich onder een zuiders zonnetje voor op het vervolg van de competitie in de Jupiler Pro League. Op deze pagina volgen we de resultaten van de oefenwedstrijden tijdens de winterstop.

Gent Cluj (Roe) 2-1

oefenwedstrijden

17:00

Westerlo, Gent en Charleroi verslaan Roemenen, Anderlecht gelijk

Later vrijdag kwam Anderlecht in het Tunesische Tabarka niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de Libische landskampioen Al Ahly Tripoli.

Westerlo speelde in het Turkse Antalya dan weer twee oefenwedstrijden op dezelfde dag. Eerst haalden de Kemphanen pas in de slotfase, via Erdon Daci (89.) en Josimar Alcocer (90+2.), een dubbele achterstand op tegen de Duitse vierdeklasser Bocholt (2-2), waarna de club van Rik De Mil ook in het slot na goals van Thomas Van den Keybus (13.), Tuur Rommens (85.) en Irsan Muric (90.) de zege pakte tegen de Roemeense subtopper Rapid Boekarest (3-2).

Nog in Turkije oefende Charleroi ook tegen een Roemeense eersteklasser, maar in tegenstelling tot Westerlo hadden de Carolo's in Colakli weinig moeite met Dinamo Boekarest (2-6). Ondanks een goal van Parfait Guiagon (25.) ging Charleroi met een 2-1 achterstand rusten, maar in de tweede helft walsten de Henegouwers over hun tegenstander via een hattrick van Nikola Stulic (65., 69. en 85) en goals van Nadir Benbouali (72.) en Daan Heymans (90+1.).

Ook Gent keek tot slot nog een Roemeense tegenstander in de ogen. De Buffalo's konden daarvoor voornamelijk rekenen op Mathias Fernandez-Pardo, die de 2-1-overwinning besliste met een dubbel doelpunt.

16:51

STVV, Standard en Union sluiten stage zonder verlies af

De laatste drie oefenwedstrijden van onze Belgische ploegen op buitenlandse stage in Spanje zijn afgewerkt. Union sloot zijn trainingskamp alvast in schoonheid af. Tegen het Zwitserse Sankt Gallen won het overtuigend met 4-0. Nilsson, Terho, Rodriguez en Kabangu waren de doelpuntenmakers met dienst.

Ook Standard kan met een schone lei aan de tweede seizoenshelft beginnen. De Rouches speelden eveneens tegen een Zwitserse ploeg en wisten ook te winnen. Kersverse coach Ivan Leko zag kanga en Ohio zichzelf op het scorebord zetten in de 2-1-overwinning tegen Luzern.

Voor STVV was er geen laatste overwinning weggelegd. Tegen Wiesbaden - de nummer 11 in de Duitse tweede klasse - speelde het 1-1 gelijk na een wedstrijd van 135 minuten. Toch was het pas wachten tot het absolute slot voordat er een doelpunt viel. Enkele minuten voor het einde scoorden de Duitsers dan toch, maar STVV prikte via Barnes - vanaf de penaltystip - meteen terug.

Een wedstrijd duurt 135 minuten en op het einde winnen de Duitsers? Deze keer niet.

11/01/24
20:00

Duitse derdeklasser is te sterk voor RWDM

RWDM heeft zijn winterstage niet in schoonheid kunnen afsluiten. Integendeel. De dertiende in de Jupiler Pro League liet zich op de voorlaatste dag in Spanje ringeloren door FC Saarbrücken. De Duitse derdeklasser bezorgde onze landgenote toch wat extra kopzorgen door te komen winnen met zware 4-1-cijfers.

19:59
18:38

Genk verliest nipt tegen Paderborn

Genk heeft zijn tweede oefenwedstrijd op de wintersage in Spanje niet kunnen winnen. Eerder deze week versloeg het Lugano nog overtuigend met 4-0, maar tegen het Duitse Paderborn verloor het vandaag nipt met 1-2. In de marathonwedstrijd van 4 keer dertig minuten was het pas wachten tot na het uur voordat de eerst goal viel. Zeqiri zorgde voor de openingstreffer met een geplaatste schuiver. Maar in het slot gingen de Duitsers nog op en over onze landgenoten: 1-2.

10/01/24
17:17

Vanaken en Jutgla bezorgen Club zege

KV Mechelen stond tegenover de nummer 7 uit de Duitse tweede klasse, Club Brugge tegen de nummer 10. Het had dan ook niet veel moeite om te domineren tegen FC Nürnberg. In drie keer 45 minuten opende aanvoerder Hans Vanaken de score in de eerste helft. Invaller Ferran Jutgla kon er nog twee doelpunten bij doen in de tweede helft. Zo kon Club Brugge zijn oefenstage in Marbella afsluiten met een 3-0-zege.

17:13
17:13

KV Mechelen klopt Hertha Berlijn

Besnik Hasi heeft vertrouwen kunnen tanken met KV Mechelen op oefenstage. Patrick Pflücke - goed voor twee doelpunten - en Isaac Asante bezorgden Mechelen een 3-0-overwinning tegen Hertha Berlijn, de nummer 7 uit de Duitse tweede klasse.

17:10
09/01/24
13:22

Standard en Genk goed bij schot

Standard en Genk hebben op Spaanse bodem vlot de weg naar doel gevonden in een oefenwedstrijd. De Rouches speelden in Marbelle 3-3 gelijk tegen Dortmund, Genk hield in Benidorm schietoefeningen tegen Lugano: 4-0.

Voor de wedstrijd van Standard tegen Dortmund was er een minuut stilte ter nagedachtenis van de overleden Franz Beckenbauer.

Onder het toeziend oog van Marouane Fellaini, zonder club sinds zijn vertrek uit China, opende Dortmund de score tegen Standard met een kopbal van een andere Belg, Thomas Meunier.

Standard reageerde met 2 goals van Kanga en een treffer van Perica. Papadopoulos en Bamba scoorden nog voor Dortmund.

Genk had in een oefenpot tegen Lugano zijn schaapjes al bij de rust op het droge na goals van Oyen (2x) en Sor. In de slotminuut zette Tolu nog de 4-0 op het scorebord.