Ga naar de inhoud

Romelu Lukaku spreekt voor het eerst na bewogen maanden: "Veel bullshit verteld, ik stond op ontploffen"

 wo 11 oktober 2023 12:37

Na maanden stilte heeft Romelu Lukaku nog eens gesproken. Over zijn bewogen zomer, de verleiding van Saudi-Arabië, zijn toekomst bij de nationale ploeg en de zaak-Courtois. "Ik zal het later wel uitleggen, maar tijdens de Champions League-finale was ik er met mijn gedachten niet bij."

Over zijn bewogen zomer: "Op bepaalde momenten kon ik ontploffen"

Romelu Lukaku kende een bijzonder woelige zomer. Na een vermeende flirt met Juventus sprongen de onderhandelingen met Inter - dat de huurdeal van vorig seizoen wilde verlengen - af.

 

"Of ik ooit bang was dat het deze zomer niet meer goed zou komen? Neen, genoeg mensen weten over welke kwaliteiten ik beschik. Er zijn gewoon heel wat buitenstaanders die graag in mijn naam spraken. Er is dan ook veel bullshit verschenen", aldus Lukaku.

 

"De meesten in de zaal kennen mij. Jullie weten dat ik niet graag rond de pot draai. Ik zal op tijd spreken, maar als ik echt zou zeggen hoe het afgelopen zomer allemaal is gegaan, dan zou iedereen schrikken."

 

"Wat de grootste onzin was die ik gelezen heb? Dat ik zogezegd zou verteld hebben dat ik naar een bepaalde club ging, maar dat sloeg nergens op."

Ik zal het later wel nog uitleggen, maar ik was er tijdens de Champions League-finale niet bij met mijn gedachten.

Romelu Lukaku

"Er waren momenten dat ik kon ontploffen. Vijf jaar geleden had ik dat wellicht ook gedaan, maar nu heb ik daar geen energie aan verspild."

 

"Waarom niet? Het was een lastig seizoen dat ik net achter de rug had, met veel blessures, een dramatisch WK en ondanks veel doelpunten in de competitie moest ik alle beker- of Champions League-wedstrijden op de bank beginnen. Je begrijpt wel dat dat niet de gemakkelijkste periode was, hé."

 

"Vooral de Champions League-finale? Ik heb me de eerste dagen erna niet goed gevoeld. Door het verlies en de gemiste kansen. Ik zal het later wel nog uitleggen, maar ik was er op dat moment niet bij met mijn gedachten."

Over AS Roma: "Ik moet Radja bedanken"

"Ik voelde me vanaf de onderhandelingen meteen goed bij Roma. Ik moet trouwens ook Radja Nainggolan bedanken voor het contact met de club. Hij heeft me heel goed geïnformeerd over AS Roma en de fans. Met José Mourinho had ik uiteraard ook veel gesprekken voor ik er tekende."

Over Saudi-Arabië: "Ik had een hmmm-gevoel"

Lukaku werd deze zomer ook veelvuldig gelinkt aan een lucratieve overstap naar Saudi-Arabië. "Ik was zeer vereerd dat ze aan mij dachten", vertelde de recordschutter daarover.

 

"Al-Hilal is een van de grootste clubs daar. Maar aan het einde van de gesprekken had ik het gevoel... Hmmm. Ik begrijp wel dat spelers naar daar gaan - volgens mij wordt de Saudische competitie een van de grootste. Alleen heb ik een persoonlijke keuze gemaakt."

Over de nationale ploeg

"Spelen voor de nationale ploeg is echt iets speciaals. In het begin had ik daar een beetje moeite mee. Maar naarmate ik ouder werd, zag ik wat voor goeie teammaats ik bij de Rode Duivels heb. Ik ben hier echt gelukkig."

 

"Als ik bijvoorbeeld zie welke motivatie Jan (Vertonghen, red.) nog overbrengt naar de groep op zijn leeftijd: ik snap nu wel van waar dat komt. Het gaat om trots - grote spelers zijn ook altijd fier om voor hun land uit te komen. Waarom zou ik niet zo zijn? Eenmaal ik die mindset had, kwam ik altijd in beastmode het veld op."

 

"Of dat betekent dat ik nog vier jaar doorga? (lachje) We zullen zien."

Over Thibaut Courtois

Lukaku kreeg eveneens vragen over het dossier-Courtois. De doelman verliet in juni misnoegd de nationale ploeg toen niet hij, maar wel Lukaku de aanvoerdersband kreeg tegen Oostenrijk.

 

"Ik wil een oproep doen aan alle media om niet steeds over Courtois te berichten. Laat hem eerst focussen op zijn revalidatie en wij op de kwalificatie van het EK. We moeten de situatie nu laten rusten."

 

"Als Thibaut zou terugkeren, zal hij weer van goudwaarde zijn voor zijn team. Maar hij zal wel ook eerst moeten spreken met de spelers. Er zijn er wel die wat vragen hebben. Maar als dat moet, zal dat ook gebeuren. En zal dat ook binnenskamers gebeuren."

 

"Wat Timothy Castagne daarover gezegd heeft? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik volg niet alles op de voet. Ik heb met Thibaut gesproken en ook met de groep. Dat was positief. Maar dat zijn zaken die we binnenskamers moeten houden."

Persconferentie Rode Duivels

13:06

Einde persconferentie van Lukaku.

13:02

Lukaku: "Topscorer aller tijden? I am number one!"

13:02

Ik heb me de eerste dagen na de Champions League-finale niet goed gevoeld. Door het verlies en de gemiste kansen. Ik zal het later wel nog uitleggen, maar ik was er op dat moment niet met mijn gedachten bij.

Romelu Lukaku
13:01

Deze generatie heeft veel ambitie. Ik ben blij om daar deel van uit te maken. We gaan echt proberen om met deze jongens iets neer te zetten. Of ik nog lang international zal blijven? Ik denk het wel. Ik ben hier om de nieuwere generatie te helpen. Dat zie je ook Jan (Vertonghen, red.) nog steeds knap doen.

Romelu Lukaku
13:00

Lukaku: "De grootste spelers zijn altijd trots om voor hun land uit te komen, waarom zou ik niet zo zijn?"

12:57

Lukaku: "Doe echt een oproep, ook aan de media, om zaak rond Courtois achter ons te laten"

12:55

Courtois

"Ik wil een oproep doen aan alle media om niet steeds over Courtois te berichten. Laat hem eerst focussen op zijn revalidatie en wij op de kwalificatie van het EK. We moeten de situatie nu laten rusten. Als Thibaut zou terugkeren, zal hij weer van goudwaarde zijn voor zijn team."

"Wat Timothy Castagne daarover gezegd heeft? Dat weet ik eigenlijk niet. Ik volg niet alles op de voet. Ik heb met Thibaut gesproken en ook met de groep. Dat was positief. Maar dat zijn zaken die we binnenskamers moeten houden."

12:53

Lukaku: "De Saudische competitie zal binnen een paar jaar een grote competitie zijn"

12:52

Saudi-Arabië

Nadat Lukaku zijn verlenging bij Inter en een eventuele transfer naar Juventus zag afspringen, werd hij ook veelvuldig gelinkt aan een overstap naar Saudi-Arabië. "Ik heb inderdaad gesprekken gehad en was zeer vereerd door de interesse van Al-Hilal, een van de grootste clubs daar", vertelt Lukaku. "Ieder zijn mening, maar ik denk toch dat die competitie groot zal worden, maar mijn gevoel zei me om niet te gaan."

12:50

Eden Hazard was een prachtige mens naast het veld en op het veld heeft een mooie carrière gehad. Iemand zeer speciaals, een echte familieman.

Romelu Lukaku
12:47

Ik ben gewoon de volledige zomer hard blijven werken. Ik voelde me vanaf de onderhandelingen ook meteen goed bij Roma. Ik moet ook Radja Nainggolan bedanken voor het contact met Roma.

Romelu Lukaku
12:45

Lukaku: "Er hebben mensen veel bullshit over mij geschreven deze zomer"

12:44

Als ik echt mijn verhaal zou doen over deze zomer, dan zou iedereen schrikken. De meesten in deze zaal kennen mij al. Ik zal nog reageren, maar nu ga ik er mijn energie niet aan verspillen. Er waren wel momenten waar ik echt op springen stond.

Romelu Lukaku
12:41

Er hebben veel mensen bullshit over mij geschreven. Ik zal er op een juist moment op reageren, maar nu focus ik me op Roma en de Rode duivels.

Romelu Lukaku
12:41

Daar is Romelu Lukaku. Hij trapt de persconferentie af.

12:33

Lukaku en Theate

Zo meteen verschijnen Romelu Lukaku en Arthur Theate voor de microfoon tijdens de dagelijkse persconferentie van de Rode Duivels. Voor Lukaku is het de eerste keer dat hij spreekt met de Belgische pers na zijn woelige zomer. Wat hij daarover te zeggen heeft, volgt u hier op de voet.

Gerelateerd: