BEKIJK: Parijs 2024 is wat verder weg voor Yellow Tigers na nederlaag tegen Puerto Rico

zo 17 september 2023 08:18
De Yellow Tigers waren niet opgewassen tegen Puerto Rico.

De olympische droom van de Yellow Tigers heeft een stevige knauw gekregen. Op het olympisch kwalificatietoernooi in Tokio was Puerto Rico in 4 sets te sterk: 25-20, 23-25, 19-25, 19-25. De weg naar Parijs is nog een beetje moeilijker geworden.

Na hun overwinning gisteren tegen Bulgarije begonnen de Yellow Tigers (FIVB-13) met vertrouwen aan hun tweede opdracht op het olympisch kwalificatietoernooi in Japan, tegen Puerto Rico (FIVB-22).

Dankzij de offensieve slagkracht van Manon Stragier en Pauline Martin trokken de Belgische volleybalvrouwen de eerste set naar zich toe met 25-20. In een spannende tweede set ging Celine Van Gestel aanvallend in de fout bij de eerste setbal voor Puerto Rico: 23-25.

Die setwinst gaf Puerto Rico het vertrouwen om in set 3 en 4 niet in paniek te slaan bij een vroege achterstand. Vooral hoofdaanvalster Abercrombie deed de Yellow Tigers pijn. Puerto Rico trok zo het laken naar zich toe met twee keer 19-25.

De nederlaag is slecht nieuws voor de olympische kansen van de Yellow Tigers. Zonder hun geblesseerde sterspeelster Britt Herbots was er al weinig hoop om zich bij de top 2 in de poule te scharen voor het rechtstreekse ticket voor Parijs.

Deze nederlaag kan ook gevolgen hebben voor de 13e plaats van de Yellow Tigers op de wereldranglijst. Via die wereldranglijst krijgen nog 5 landen op 17 juni 2024 een ticket voor het olympische volleybaltoernooi.