Ga naar de inhoud

VIDEO: Luka Doncic geeft meteen visitekaartje af op WK basketbal met 37 punten

 za 26 augustus 2023 17:21
Luka Doncic legt aan tegen Venezuela.
Luka Doncic deed waar hij zin in had tegen Venezuela.

Luka Doncic heeft in de eerste match van Slovenië op het WK basketbal getoond dat hij helemaal klaar is voor het toernooi. De NBA-ster van de Dallas Mavericks schitterde met 37 punten tegen Venezuela.

Het WK basketbal is gisteren van start gegaan met een verrassend zware nederlaag van Frankrijk tegen Canada. Vandaag was het voor de basketbalfans onder meer uitkijken naar Luka Doncic en Team USA.

 

Doncic was in elk geval op de afspraak. De spelverdeler loodste zijn Slovenië naar een vlotte overwinning tegen Venezuela: 100-85. Doncic was heer en meester met liefst 37 punten, 7 rebounds en 6 assists.

Ook Team USA, zonder grote NBA-kleppers als Curry, Durant of James, miste zijn start niet. Het verjongde Amerika rekende in zijn eerste groepsmatch makkelijk af met Nieuw-Zeeland: 99-72. Orlando-speler Paolo Banchero was de topschutter met 21 punten.

 

Titelverdediger Spanje won ook met de vingers in de neus. Willy Hernangomez, vorig jaar nog MVP op het EK, dirigeerde zijn team met 22 punten naar een klinkende dertiger tegen Ivoorkust: 94-64.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: