Opstap naar WK? Van Aert haalt zaterdag gravelfiets van stal: "Ik hoop wat op te steken van specialisten"

 do 24 augustus 2023 15:32
Wout van Aert ruilt zijn koersfiets even in voor een gravelfiets.

Na een welverdiende WK-pauze springt Wout van Aert zaterdag weer op zijn zadel. Niet van zijn wegfiets, wel van zijn gravelfiets. Met het oog op het WK gravel in het Italiaanse Veneto hoopt Van Aert in Houffalize al wat ervaring op te doen. "Dit is een mooie kans, dicht bij huis", vertelt hij.

In september herneemt Wout van Aert de competitie in de Tour of Britain, maar de kopman van Jumbo-Visma heeft nog tijd voor een tussendoortje. 

 

Zaterdag staat hij aan de start van Houffa Gravel, een graveltocht van 110 kilometer door het hart van de Ardennen in gravelparadijs Houffalize. Van Aert krijgt het gezelschap van onder meer Niki Terpstra en Jan Bakelants.

 

Voor Van Aert is het een goede test met het oog op het WK gravel op 8 oktober in het Italiaanse Veneto. "Ik heb nu even rust gehad, dus ik heb niet de beste conditie", zegt hij. “Maar het is fijn om het materiaal een keer te testen en te kijken hoe het er
aan toe gaat in zo’n wedstrijd."

 

"Ik hoop wat op te steken van de specialisten die aan de start staan. Het is leuk om te voelen hoe het allemaal werkt", aldus van Aert, "Ik vind het wel nuttig om op voorhand al een gravelwedstrijd gereden te hebben."

 

"Dit is een mooie kans, dicht bij huis. Ik rijd hier vooral omdat ik het leuk vind om te koersen en me te tonen aan mijn supporters en het publiek. En het gravellen is iets dat ik gewoon ook heel graag doe."

Ik rijd hier vooral omdat ik het leuk vind om te koersen. En het gravellen is iets dat ik gewoon ook heel graag doe.

Wout van Aert

Omdat Houffa Gravel deel uitmaakt van de UCI Gravel World Series, kan Van Aert er meteen een WK-ticket wegkapen. De 25 procent snelste gravelbikers plaatsen zich voor het WK in Italië.

 

Of Van Aert een week eerder ook aan de start zal staan van het BK en EK gravel, valt nog af te wachten. Op zondag 1 oktober zou hij alvast in Oud-Heverlee kunnen warmdraaien voor het WK met een parcours van 77 kilometer.

 

Wereldkampioen Gianni Vermeersch gaat er in elk geval op jacht naar een eerste Europese en Belgische titel. Hij krijgt al zeker Jan Bakelants, Jasper Stuyven, Thibau Nys, Philippe Gilbert en Eli Iserbyt als concurrenten.

 

Voegt Wout van Aert zich nog bij dat lijstje?

Gerelateerd: