Ga naar de inhoud

Delphine Nkansa strandt op zucht van het podium in finale 100 meter op EK U23

 vr 14 juli 2023 21:23

Delphine Nkansa is vierde geworden in de 100 meterfinale op het EK atletiek U23. In Finland kwam ze met een tijd van 11"36 drie honderdsten tekort voor een medaille. Gisteren toonde ze nochtans haar goede vorm met een persoonlijk record, maar dat evenaren, lukte vanavond niet.

Het was fris en regenachtig in Espoo, geen ideale omstandigheden om te spurten.

 

Iedereen bleef een eindje boven haar persoonlijk record, en dat gold ook voor Delphine Nkansa. In de halve finales op donderdag liep ze nog een persoonlijk record van 11"22. Ze naderde zo tot op vijf honderdsten van het Belgisch belofterecord van Kim Gevaert.

 

Vrijdag bleef het bij 11"36. Het goud ging in 11"22 naar de Nederlandse N'Ketia Seedo. De Hongaarse Boglarka Takacs won zilver in 11"30, de Zwitserse Melissa Gutschmidt brons in 11"33.

 

De twee Belgische hordelopers sneuvelden in de halve finales. Vooral in het geval van Yanla-Ndjip Nyemeck, die op voorhand luidop van goud droomde, was dat een teleurstelling. Ze zette met 13"71 de veertiende tijd neer op de 100 meter horden.

 

Op de 110 meter horden bij de mannen werd het nét niet voor Elie Bacari, die met 13"94 de negende tijd van alle halvefinalisten klokte.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.