Ga naar de inhoud

LA Lakers nemen voorsprong tegen Memphis, Phoenix op één zege van volgende ronde

 zo 23 april 2023 11:50
LeBron James deed zijn duit in het zakje.

Philadelphia is als eerste ploeg zeker van een plek in de halve finales van de Eastern Conference. Ook de LA Lakers, Phoenix Suns en Miami Heat hebben een stapje dichter bij de volgende ronde gezet.

LA Lakers - Memphis: 111-101 (stand play-offs 2-1)

De Los Angeles Lakers hebben met 111-101 gewonnen van Memphis. Anthony Davis was goed voor 31 punten en 17 rebounds. NBA's topschutter aller tijden LeBron James had met 25 punten, 9 rebounds en 5 assists ook een ruim aandeel in de zege.

 

Bij de bezoekers schitterde Ja Morant met 45 punten, 13 assists en 9 rebounds. De vedette van de Grizzlies had de vorige wedstrijd door een handblessure gemist en viel opnieuw uit in het slot van de partij met pijn aan het been.   

 

De Lakers nemen een 2-1-voorsprong. Maandagavond spelen beide ploegen, in LA, voor de vierde keer tegen elkaar. Wie als eerste vier zeges pakt, stoot door naar de halve finale van de Western Conference tegen Sacramento of kampioen Golden State.

Phoenix - LA Clippers: 112-100 (stand play-offs 3-1)

Nog in het westen verloren de stadsgenoten van de Lakers, de LA Clippers, met 100-112 van Phoenix ondanks 37 punten van Russell Westbrook. De Suns konden rekenen op hun 'Big Three': Kevin Durant (31 punten, 11 rebounds), Devin Booker (30 punten, 9 rebounds) en Chris Paul (19 punten, 9 assists).    

 

Phoenix leidt met 3-1 en kan zich dinsdagavond, mits een overwinning thuis, plaatsen voor de tweede ronde. Daar speelt het waarschijnlijk tegen Denver. De Nuggets staan 3-0 voor tegen Minnesota.

Miami Heat - Milwaukee: 121-99 (stand play-offs: 2-1)

n de Eastern Conference verloor Milwaukee, de beste ploeg uit de reguliere competitie, met 121-99 bij Miami. De Bucks moesten opnieuw aan de bak zonder sterspeler Giannis Antetokounmpo, die in het eerste duel uitviel met rugpijn.

 

Miami profiteerde optimaal maar topschutter Jimmy Butler (30 punten) moest wel vroegtijdig naar de kant na een val in het derde kwart.   

 

De Heat staat in de onderlinge confrontatie 2-1 voor en kan de kloof maandagavond voor eigen publiek trachten te vergroten.

Brooklyn - Philadelphia: 88-96 (stand play-offs: 0-4)

De Philadelphia Sixers konden ook zonder Joel Embiid de beslissende overwinning over de streep trekken tegen Brooklyn Nets: 88-96. Ze zijn zo al na 4 wedstrijden zeker van een ticket voor de halve finale van de Eastern Conference.

 

De Sixers konden rekenen op Tobias Harris (25 punten, 12 rebounds) en James Harden (17 punten, 11 assists, 8 rebounds). Het is de eerste "sweep" voor Philadelphia sinds 1991.

 

De Sixers nemen het op tegen de winnaar van het duel tussen Boston en Atlanta. De Celtics leiden met 2-1.

Gerelateerd: