Ga naar de inhoud

Tom Boonen reed zich 3 dagen voor een klassieker altijd "paraplu", Jan Bakelants fietste met 4 kg kreeftenbisque in zijn nek

 do 20 april 2023 16:29

In Café Welkom in Noorderwijk tapten de gasten van Wielerclub Wattage het ene straffe verhaal na het andere. "Dat vind ik de strafste prestatie ooit van Jan", lacht Tom Boonen over het kreeftenbisque-avontuur. Bekijk hieronder de beste anekdotes.

Jan Bakelants vertelt hoe hij op oudejaarsavond ooit met 4 liter bevroren kreeftenbisque in zijn nek fietste. En dat gedurende 40 kilometer.

 

"Hij heeft er nog altijd vrieswonden van op zijn rug", lacht Boonen. "Maar ik vind het wel de strafste prestatie ooit van Jan."

Voetballiefhebber Dirk De Wolf vertelt hoe hij dankzij de vader van Thibaut Courtois, Thierry, in de loges belandde tijdens het Champions League-duel tussen Real Madrid en Manchester City.

Tom Boonen vertelt dat hij uitgerekend vandaag in Café Welkom zijn Parijs-Roubaix-medaille heeft ontvangen. Dat had eigenlijk 18 jaar geleden al moeten gebeuren.

Jan Bakelants vertelt hoe hij na een lange trainingsrit op vakantie plots in de kant ging liggen. "Ik had me helemaal leeg gereden en had geen eten meer bij me. Maar ik zag het niet zitten om naar beneden te bollen en iets te kopen in het dorp."

 

Een Fransman op een brommer ontpopte zich tot de redder in nood.

Tom Boonen vertelt hoe hij zich de donderdag voor een klassieker telkens volledig "paraplu" reed. En hoe hij de ochtendetappe van de Driedaagse De Panne nuchter reed: "Dat was niet leuk."

Luister naar de aflevering van Wielerclub Wattage

Of bekijk de aflevering op VRT MAX