Ga naar de inhoud

Bondscoach Tedesco verwelkomt alle Rode Duivels én scheidsrechter Put op training

 wo 22 maart 2023 14:00
" "
Tedesco verwelkomt Bert Put (rode zakje).

Goed nieuws voor de bondscoach en zijn staf: alle 24 Rode Duivels, 20 veldspelers en 4 doelmannen, tekenden vanochtend present op de training. Niemand moest geblesseerd afhaken. Nog een opvallende figuur op het veld: Bert Put. De nieuwe bondscoach heeft er graag een echte ref bij in de trainingspartijtjes om de wedstrijdomstandigheden beter te simuleren.

Gisteren op de eerste training van Domenico Tedesco ontbraken nog 7 spelers, vandaag sloten kersvers aanvoerder Kevin De Bruyne, vicekapitein Romelu Lukaku, recordinternational Jan Vertonghen, Leandro Trossard, Zeno Debast, Arthur Theate en debutant Johan Bakayoko aan.

Wat alvast opvalt in de nieuwe aanpak van de opvolger van Roberto Martinez, is dat een training nu telkens voorafgegaan wordt door een korte videosessie, waardoor de spelers later op het oefenveld verschijnen.

Enkel het eerste kwartier van de training is open voor de pers. Die zag ook scheidsrechter Bert Put tussen de Duivels, Tedesco heeft er graag een echte ref bij voor de onderlinge wedstrijden.

(lees voort onder foto)

Nieuwkomers Lavia en Bakayoko werden ontgroend.

Gezien al het uitgestalde materiaal op het gras beloofde het een pittige training te worden op 2 dagen van de EK-voorronde-opener tegen Zweden in Solna. De Duivels reizen morgen na de ochtendtraining af.

Vanmiddag staan Roméo Lavia en Leandro Trossard, allebei uitstekend op dreef bij hun Premier League-team, respectievelijk Southampton en Arsenal, de pers te woord. 

Volgende week dinsdag werken de Duivels een oefenwedstrijd af in en tegen EK-organisator Duitsland, het land waar Tedesco is opgegroeid.

Roméo Lavia.