Ga naar de inhoud

Antwerp Giants vinden opvolger voor pechvogel Butterfield bij Brussels

 wo 15 maart 2023 10:51
Spencer Butterfield op een draagbaar tijdens de bekerfinale.
Spencer Butterfield liep in de bekerfinale een zware knieblessure op.

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline hebben de Antwerp Giants een opvolger gevonden voor de onfortuinlijke Spencer Butterfield. De Duitse shooting guard Ferdinand Zylka komt over van Brussels.

Spencer Butterfield, de Amerikaanse sterkhouder van de Antwerp Giants, liep zondag in de bekerfinale tegen Oostende een zware knieblessure op. Butterfield scheurde de patellapees van zijn linkerknie en ging al onder het mes. De Amerikaan zal zo'n 8 à 10 maanden out zijn.

 

Veel tijd om nog een vervanger aan te trekken, was er niet voor de Antwerp Giants. Vandaag om middernacht loopt de periode af waarin clubs nog een nieuwe speler mogen aantrekken. Het was voor de kersverse bekerwinnaar dus zaak om snel een oplossing te zoeken.

 

Die hebben de Giants gevonden bij Brussels, dat in de Elite Silver van de BNXT League eigenlijk niets meer heeft om voor te spelen dit seizoen. De 1,91 grote Duitse shooting guard Ferdinand Zylka komt Butterfield vervangen tot het einde van het seizoen.

 

Zylka was bij Brussels goed voor een gemiddelde van bijna 19 punten per wedstrijd. "We willen onze Brusselse collega’s uitdrukkelijk bedanken voor de vlotte samenwerking en overgang", laten de Antwerp Giants weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: