Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
35
2
0
2
0
2
4
2
Anderlecht
35
2
1
1
0
2
3
3
Club Brugge
33
3
2
0
1
7
2
4
KRC Genk
31
3
2
0
1
3
1
5
Cercle Brugge
29
3
1
0
2
5
4
6
Antwerp
26
3
0
3
0
0
5
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
0
1
0
1
0
2
3
2
Anderlecht
3
1
1
0
0
1
0
3
Club Brugge
6
2
2
0
0
6
1
4
KRC Genk
4
2
1
0
1
2
1
5
Cercle Brugge
1
1
0
0
1
1
1
6
Antwerp
0
1
0
1
0
0
1
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Union
0
1
0
1
0
0
1
2
Anderlecht
0
1
0
1
0
1
3
3
Club Brugge
1
1
0
0
1
1
1
4
KRC Genk
3
1
1
0
0
1
0
5
Cercle Brugge
4
2
1
0
1
4
3
6
Antwerp
0
2
0
2
0
0
4

Rik De Mil wil niet verder kijken dan eerste opdracht: "DNA van Club tonen, daarna zien we wel"

 vr 10 maart 2023 14:20
Rik De Mil moet Club Brugge in de top 4 houden.

Met de belangrijke topper tegen Standard op het programma is het niet evident voor assistent Rik De Mil om voorlopig het roer over te nemen van de ontslagen Scott Parker. Toch is hij gemotiveerd om iets moois te maken van zijn (tijdelijke?) opdracht: "Het plan? Samen met mijn spelers het verhaal "No Sweat, No Glory" opnieuw brengen." 

"Ik zit hier met een heel gemotiveerd gevoel", opent Rik De Mil zijn eerste persbabbel na het vertrek van Scott Parker bij Club.

 

In een moeilijke situatie bij de landskampioen, moet die vooral op zoek naar zijn DNA. "Dat is onze basis", zegt de interim-coach. "Het Club-verhaal is niet enkel resultaat, maar in moeilijke momenten opstaan als team."

 

Dat team kreeg het de afgelopen weken zwaar te verduren met pandoeringen op het veld. "En ook een nieuwe trainerswissel doet natuurlijk geen deugd. Maar we hebben een goed gesprek gehad."

Ik wil duidelijkheid brengen om mijn spelers opnieuw te laten doen wat ze al lang willen: schitteren op het veld.

Rik De Mil

Op de vraag of De Mil langer dan één wedstrijd op de bank zou zitten, blijft hij op de vlakte. De ex-doelman is enkel bezig met zijn spelerskern klaar te stomen voor de clash tegen Standard.

 

"Het voelt niet aan als een examen", houdt hij de druk af. "Ik zou met veel enthousiasme een langere opdracht aanvaarden, maar me evengoed weer schikken als een andere trainer komt."

 

Niet enkel de interim-coach, ook de spelers staan voor een belangrijke wedstrijd. "Zij hebben ook in de spiegel gekeken", deelt De Mil.

 

"Inspraak van mijn spelers is nodig als we samen een mooi verhaal willen schrijven. Mijn plan voor zondag is dan ook om voor rust te zorgen in hun hoofden. Dat door duidelijkheid mee te geven over onze aanpak." 

 

"Enkel zo kunnen ze doen wat ze al lang willen: schitteren na al het harde werk op training."

 

De Mil heeft ten slotte nog een hoop: "Ik wil de supporters horen zeggen dat er weer "No Sweat, No Glory" te zien was."

Gerelateerd:

Persconferentie De Mil

14:19

Einde persconferentie

Rik De Mil heeft een sterke indruk gemaakt in zijn eerste persbabbel en lijkt met een duidelijk idee zich voor te bereiden op de clash tegen Standard zondag.

14:18

Grote veranderingen op til?

"De groep is en blijft dezelfde", antwoordt De Mil op eventuele wijzigingen in de basiself. "Ga ik het team omgooien? Neen. Ik wil vooral rust brengen in de hoofden van de spelers zodat zij er opnieuw vol voor kunnen gaan."


"Ik wil de supporters horen zeggen: "Er was weer No Sweat, No Glory"."

14:16

Mijn plan? Communiceren met mijn spelers en met heel mijn staff het juiste plan opstellen. Als coach zit je soms te hard verwikkeld in je eigen plan. Het zou heel hautain zijn dat spelers geen inspraak krijgen, want zij hebben veel ervaring. Het wordt een verhaal dat we samen schrijven.

Rik De Mil
14:14

Geen gelatenheid in spelersgroep

"De spelers keken allemaal zelf in de spiegel, want het is te makkelijk om alles op coaches af te schuiven. Daar zijn ze zich ook van bewust. Ze geven gelaten indruk, want ze willen opnieuw schitteren op het veld. In dat opzicht was het ontslag van Parker wel een schokgolf."

14:13

Mocht het blijken dat mijn opdracht langer zou duren, ga ik die uitdaging met veel plezier aan. Als er volgende week een nieuwe coach staat, vul ik opnieuw de rol in die ik al had. Dat was de afspraak.

Rik De Mil
14:12

Samenspraak met spelers

"Welk systeem we spelen, is voor mij niet belangrijk. We moeten vooral dynamisch voetbal brengen. Het was de afgelopen weken te vaak te statisch."


"Maar het belangrijkste is dat een coach overlegt met zijn spelers", deelt De Mil. "De spelers moeten mee zijn in het verhaal, dus moet een trainer luisteren naar twijfels en vragen om die samen op te lossen. Dat zijn accenten die ik zal leggen in samenspraak met de spelers."

14:12

We moeten er niet flauw over doen: we moeten wedstrijden winnen. Enkel dan komt het vertrouwen terug.

Rik De Mil
14:10

Schrik in spelerskern

"Club Brugge is enkel winnen gewend. Op het moment dat zoiets verandert, sluipt er twijfel in de kern", zegt De Mil over het lage vertrouwen.


"De druk is niet eenvoudig om mee om te gaan voor een jonge groep. Daar moeten we aan werken. Dat doe je vooral door ze een duidelijk plan mee te geven. Duidelijkheid naar opstelling én aanpak. En ze het vertrouwen geven dat we in hen geloven."

14:08

Ik begrijp de supporters, die ons ongelooflijk steunen. Als ik zie hoe ze zingen na Benfica, moet ik alleen toegeven dat ze geweldig zijn. Maar "No Sweat, No Glory" is er altijd. Ik zie de jongens elke dag hard werken, ze missen het vertrouwen om initiatief te nemen. Dan lijkt de inzet te ontbreken, maar soms was er gewoon schrik om fouten te maken.

Rik De Mil
14:07

"Uiteraard voel je het", antwoordt De Mil op de vraag of hij moest overnemen na Parker. "Benfica was een belangrijke match om een definitieve beslissing te maken om de coach te ontslaan. Toen kwam de vraag naar mij toe of ik de groep wilde motiveren."

14:06

Zondag voelt niet als een examen aan. Het bestuur vroeg me de opdracht te aanvaarden, omdat ik hier al 9 jaar zit en iedereen ken. Ik voel de steun van de hele club. Maar uiteraard ben ik ook gebrand om resultaten neer te zetten.

Rik De Mil
14:06

Er is afgesproken met het bestuur dat er één focus is: zondag. Nadien zien we wat er gebeurt. Het kan zijn dat er een nieuwe trainer komt, of dat mijn opdracht langer duurt.

Rik De Mil
14:05

Moeilijk voor de groep

"Er is opnieuw een wissel van trainer, dat is niet makkelijk voor de groep. Daarom hadden we samen een goed gesprek gisteren", zegt De Mil over zijn overname.

14:04

Ik zit hier met een heel gemotiveerd gevoel. We zitten in een moeilijke situatie, maar ik wil opnieuw het Club-verhaal neerzetten. Niet enkel resultaten, maar het DNA terugbrengen. In moeilijke momenten opstaan als team, met de supporters achter ons als blok. Dat moet onze basis zijn.

Rik De Mil
14:03

Eerst de boekhouding: Skov Olsen en Jack Hendry zullen niet fit zijn voor zondag.

14:03

Rik De Mil gaat achter de microfoon zitten en is klaar voor zijn eerste persbabbel dit seizoen.

13:24

Straks persconferentie

Vanaf 14 uur kan u hier met beeld en tekst de persconferentie volgen van interim-coach Rik De Mil. Wat wordt zijn rol binnen de club? Wordt er nog gezocht naar een T1? En hoe ziet De Mil een uitweg in de malaise. Vragen die hopelijk een antwoord krijgen.