Ga naar de inhoud

Akkoord bereikt over financiering Canadese vrouwenploeg na protest over genderongelijkheid

 vr 3 maart 2023 08:20
Canada is de olympische kampioen in het voetbal en het nummer 6 van de wereld.

Er is een princiepsakkoord bereikt omtrent de financiering van de Canadese nationale vrouwenvoetbalploeg. Dat heeft de Canadese voetbalfederatie donderdag bekendgemaakt. Het akkoord komt er na luid protest van de speelsters over genderongelijkheid en oneerlijke vergoedingen begin februari.

Met de overeenkomst hoopt Canada Soccer, de Canadese voetbalfederatie, een einde te maken aan de beschuldigingen vanuit het kamp van de voetbalsters, die de genderongelijkheid en het gebrek aan financiering aanklaagden. 

 

Daardoor moest eerder Nick Bontis aftreden als bondsvoorzitter. Voormalig olympisch kampioene Charmaine Crooks volgt hem ad interim op.   

 

Begin februari staakte de Canadese vrouwenploeg een dag om de genderongelijkheid en het gebrek aan financiële steun aan te klagen, gesteund door het mannenteam. 

 

Er kwam een einde aan de staking toen de bond dreigde met juridische stappen. De olympische kampioenen speelden vervolgens op de SheBelieves Cup in Florida, een vriendschappelijk toernooi ter voorbereiding van het WK deze zomer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: