Nieuwe blessure voor Goffin: linkerknie houdt onze landgenoot uit achtste finales in Marseille

  Goffin zou het in Marseille opnemen tegen de Zweed Ymer.

  Het begint stilaan voor David Goffin een jaarlijkse gewoonte te worden: ook in 2023 moet onze 32-jarige landgenoot afrekenen met een blessure. Het zou opnieuw om zijn knie gaan die hem deze keer van de achtste finale in Marseille houdt. Goffin (ATP 41) gaf op het allerlaatste moment forfait voor de wedstrijd tegen de Zweed Ymer (ATP 69).

  Het zou het tweede onderlinge duel worden tussen David Goffin en Mikael Ymer (24).  Eind januari versloeg Goffin de Zweed in de finale van het Challengertoernooi in eigen land, in Louvain-la-Neuve na twee korte sets. 

   

  Op weg naar de achtste finales had Goffin, het zesde reekshoofd in Marseille, nog overtuigend de Slovaak Lukas Klein (ATP 142) uitgeschakeld.  

   

  Maar vlak voor zijn achtste finale tegen Ymer heeft Goffin forfait moeten geven. Volgens de organisatie sukkelt hij opnieuw met zijn linkerknie. 

   

  Zo krijgt Ymer de kwalificatie voor de kwartfinales cadeau. Er wacht hem een duel met ofwel het Poolse eerste reekshoofd Hubert Hurkacz (ATP 11) of de Zwitser Leandro Riedi (ATP 133).   

   

  Ook Goffins dubbelwedstrijd van vandaag aan de zijde van Zizou Bergs gaat niet door. 

   

  En ondertussen breidt de waslijst aan blessures voor Goffin alleen maar verder uit...  Enkel in 2019 bleef hij gespaard van een blessure. 

   

  Vorig jaar speelden heup- en buikspierklachten op. 2021 was getekend door  knie-, adductoren- en enkelblessures.  Herinnert u zich nog de bal in het oog in 2020? Dat jaar had hij net als in 2018 ook last van zijn elleboog. En in 2017, in Roland Garros, was er zijn glijpartij waarbij hij zijn enkel bezeerde.