Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

De ploeg van Tim Merlier in Wielermanager: "Ik geloof in Sep Vanmarcke"

 vr 24 februari 2023 17:41
De 20 renners van Belgisch kampioen Tim Merlier.
De 20 renners van Belgisch kampioen Tim Merlier.

Tim Merlier is een van de deelnemers aan Sporza Wielermanager. En aan wie kan je dan beter tips vragen dan aan de Belgische kampioen zelf? Vanuit de UAE Tour gaf hij zijn geheimen prijs. 

"Ik sta zelf in mijn ploeg, ja", geeft Tim Merlier toe. "Ik heb wel getwijfeld omdat ik niet heel veel rijd in het voorjaar, maar in de koersen die ik wel rijd, zal ik mezelf nodig hebben."

 

Op Merlier kleeft een prijskaartje van 8 miljoen euro. "Ik zou dat geld liever op mijn bankrekening zien", lacht hij. "Maar in vergelijking met de andere sprinters, is het wel zeker correct."

 

Naast zichzelf heeft Merlier nog een ijzer in het vuur voor de sprints: Arnaud De Lie. "Hij is heel goed op dreef, hij heeft veel inhoud. Die  moet je eigenlijk hebben. De koersen waarin ik hem tegenkom, hoop ik te winnen. Maar als ik niet start, mag hij scoren. Dit weekend zet ik hem al als kopman."

Tim Merlier zet zichzelf in zijn team.

"Ik heb moeten puzzelen, maar ik heb alle kopmannen erin gekregen"

Een tip voor andere wielermanagers had Merlier ook nog. "Ik train iets vaker met Sep Vanmarcke en die heeft een heel goede winter gehad. Hij is in marktwaarde een beetje gedaald. Dus ik heb hem gekozen. Ik geloof in zijn capaciteiten."

 

"En Jenthe Biermans heb ik er ook ingestoken omdat hij toch goed in vorm was in de Ronde van Oman."

 

Van zijn eigen ploeg heeft Merlier nog Casper Pedersen en Julian Alaphilippe. Over Asgreen twijfelde hij nog. "Vorig jaar heeft Alaphilippe een beetje pech gehad, maar als je budget hebt, neem hem er dan maar bij."

 

"Ik heb moeten puzzelen, maar ik heb alle grote mannen erin gekregen."

De volledige selectie van de Belgische kampioen

Het voorjaarsprogramma van Merlier