"I'm back!": Brittney Griner start binnenkort aan het WNBA-seizoen met Phoenix Mercury

  Brittney Griner is terug waar ze thuishoort. Niet enkel op Amerikaanse bodem, ook in het shirt van Phoenix Mercury. Haar ploeg bevestigt dat Griner zich mag opmaken voor het WNBA-seizoen dat in mei van start gaat.

  "Het nieuws waar jullie allemaal op zaten te wachten", tweet Phoenix Mercury.

   

  Brittney Griner, die maandenlang in een Russische cel verbleef en veroordeeld werd tot 9 jaar opsluiting omwille van cannabisolie, mag zich weer speelster noemen in de WNBA.

   

  Met een aankondigingsvideo maakt de ploeg het publiek warm voor het wederoptreden van de Amerikaanse. Griner zelf kijkt er enorm naar uit. "I'm back!", liet ze op een notitieblad achter in de kleedkamer.

   

  De 32-jarige Griner speelt al heel haar WNBA-carrière voor Phoenix, waarmee ze in 2014 kampioen werd. De Amerikaanse is een achtvoudig All-Star en werd met haar land twee keer olympisch en wereldkampioen.