Ga naar de inhoud

Camille Laus na experiment op 800 meter: "Tevreden, maar ik blijf een Cheetah"

 di 7 februari 2023 08:46
Camille Laus komt als zevende over de finish in Gent.

Camille Laus heeft in Gent een bevredigende 800 meter gelopen. De Belgian Cheetah eindigde als zevende en deed een hap van haar persoonlijk record. "Ook als ik helemaal overstap naar de 800 meter, zal ik bij de Cheetahs blijven."

Camille Laus heeft het indoorseizoen aangegrepen om een experiment te doen op de 800 meter. De Belgian Cheetah debuteerde vorige week in Nantes op die afstand in 2'09"02. Daar ging ze afgelopen weekend op de IFAM-meeting in Gent meer dan 3 seconden onder. 

 

Met haar nieuw persoonlijk record van 2'05"98 blijft ze nog ver verwijderd van de limiet voor het EK indoor in Istanbul, die limiet staat op 2'02"20. "Hier ben ik blij mee, maar echt verrast ben ik niet. Ik wist na vorige week dat er nog veel te winnen viel door beter in te delen."

 

"Toen was ik iets te snel gestart, nu iets te traag. Op het einde was ik niet dood, dus het kan zeker nog sneller. Ik weet alleen niet of het nog voor dit seizoen zal zijn, want mijn twee komende races zijn 400 meters. Voor het BK twijfel ik nog tussen de 400 meter en de 800 meter."

"Ik wil altijd bij de Cheetahs blijven lopen"

Dat Laus zich de komende weken weer op de 400 meter richt, heeft alles te maken met de Belgian Cheetahs, de Belgische estafetteploeg op de 4x400 meter.

 

De vrouwen moeten zich plaatsen voor het EK indoor in Istanbul op basis van hun opgetelde individuele tijden. "We zijn sterker als team, dus die kwalificatieregel speelt niet in ons voordeel", weet Laus. 

 

"En toch geloof ik er wel in. Ik wil ook altijd blijven deel uitmaken van de Cheetahs. Dus zelfs als ik ooit helemaal overstap naar de 800 meter, zal ik nog af en toe een 400 meter blijven lopen."

Camille Laus voor de Sporza-microfoon in Gent.