Ga naar de inhoud

Ford keert in 2026 terug naar Formule 1 en gaat in zee met Red Bull

 vr 3 februari 2023 15:12
Michael Schumacher in 1992 met Ford.

Na Audi wil ook Ford zich vanaf 2026 laten zien in het F1-kampioenschap. Voor de Amerikanen zou het een terugkeer zijn in de sport. In het verleden behaalde Ford al wereldtitels met hun motor in de auto van bijvoorbeeld Michael Schumacher. In 2026 moet de sport duurzamer worden en dat is voor Ford een belangrijke drijfveer om er weer in te stappen.

Vanaf 2026 worden de F1-hybridemotoren enkel nog aangedreven door duurzame brandstof. De verbrandingsmotor mag daarbij nog slechts de helft van het vereiste vermogen leveren, de rest is voor de elektrische motor. 

 

Die wijzigingen hebben Ford geïnspireerd om terug in de koningsklasse van de autosport te stappen. "We willen innovatief en duurzaam zijn als merk. En dat kunnen we vanaf 2026 laten zien op het grootste toneel in de autosport", klinkt het bij de CEO.

 

Ford heeft een rijke geschiedenis in de Formule 1. In 2004 was Ford er voor het laatst bij, maar het merk is de op twee na meest succesvolle motorleverancier in de geschiedenis van de sport. Het behaalde bijvoorbeeld titels met Graham Hill (Lotus) in 1968 en met Michael Schumacher (Benetton) in 1994.

 

Nu zal het automerk samenwerken met Red Bull. Er is een overeenkomst vanaf 2026 tot minstens 2030. De Amerikanen zouden motors leveren voor zowel Red Bull Racing als voor het kleine broertje AlphaTauri.

 

Naast Ford heeft eerder ook Audi al aangekondigd dat het deel wil uitmaken van een meer duurzame F1-sport.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: