Ga naar de inhoud

Mondo Duplantis flirt op zijn eigen "Mondo Classic" meteen met het wereldrecord

 do 2 februari 2023 22:15

Armand "Mondo" Duplantis heeft bij zijn seizoensopener meteen een hoogte overschreden waar zijn concurrenten alleen maar van kunnen dromen. Duplantis waagde ook een poging op het wereldrecord, maar dat lukte (nog) niet.

De "Mondo Classic" in Uppsala (Zwe) stond helemaal in het teken van de lokale held die zijn naam gaf aan de meeting.

Duplantis traint sinds deze winter elke dag samen met Ben Broeders en zij hebben duidelijk niet stilgezeten. Bij zijn eerste wedstrijd ging Duplantis meteen over 6,10m, uiteraard een wereldjaarprestatie.

Hierna legde hij de lat nog op 6,22m - wat een verbetering van zijn eigen wereldrecord zou zijn - maar dat was nog wat te hoog gegrepen.

De start van Broeders was iets minder succesvol. Hij ging bij zijn eerste poging wel over 5,67m, maar daarna ging het meteen naar 5,82m ofwel 2 centimeter boven het Belgische record van Broeders. Die hoogte haalde hij niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.