Ga naar de inhoud

VIDEO: Aaron Gordon luistert kerstbasketbal in de NBA op met krankzinnige dunk

 ma 26 december 2022 09:16
Aaron Gordon dunkt over Phoenix-speler Landry Shamet.
Aaron Gordon dunkt over Phoenix-speler Landry Shamet.

Het traditionele kerstbasketbal in de NBA heeft weer voor heel wat spektakel gezorgd, maar Denver-speler Aaron Gordon zorgde zonder twijfel voor het hoogtepunt van de avond. Bekijk hier zijn snoeiharde dunk tegen Phoenix.

Kerstdag betekent voor de NBA-sterren geen rustdag, want traditioneel staan er dan enkele leuke affiches op het programma. De blikvanger was het duel tussen Boston en Milwaukee, een duel tussen de 2 topteams in de Eastern Conference.

 

In een kolkende TD Garden in Boston was het de thuisploeg die aan het langste eind trok. Met dank aan een alweer uitstekende tandem Brown-Tatum wonnen de Celtics met 139-118. Voor Milwaukee was het de 3e nederlaag op een rij.

 

Boston-speler Jayson Tatum was de topschutter met 41 punten, ploegmaat Jaylen Brown tekende voor 29 punten. Bij de bezoekers was Giannis Antetokounmpo de beste schutter met 27 punten.

Antetokounmpo incasseert harde dunk van Tatum:

Jayson Tatum schitterde met 41 punten:

Denver Nuggets blijven op één in het Westen

In de Western Conference was Denver-Phoenix de blikvanger, een duel tussen de leider en de nummer 4 in de stand. Thuisploeg Denver haalde het uiteindelijk na één verlenging: 128-125.

 

Tweevoudig MVP Nikola Jokic was de man van de match voor Denver met 41 punten, 15 rebounds en 15 assists. De meest besproken actie kwam wel van ploegmaat Aaron Gordon, zelf goed voor 28 punten en 13 rebounds.

 

Hoogvlieger Gordon solliciteerde in de verlenging voor de dunk van het jaar, met een onwaarschijnlijke dunk over Phoenix-speler Landry Shamet. "Dat was mijn beste dunk ooit in een wedstrijd", glimlachte Gordon na afloop.

Bekijk de monsterdunk van Aaron Gordon:

Nikola Jokic was opnieuw outstanding:

Alle uitslagen van zondag:

  • New York - Philadelphia 112-119
  • Dallas - LA Lakers 124-115
  • Boston - Milwaukee 139-118
  • Golden State - Memphis 123-109
  • Denver - Phoenix 128-125 (n.v.)
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.