Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Lionel Scaloni verdedigt zijn Argentinië: "We zijn geen machines, maar we respecteren Nederland"

 ma 12 december 2022 16:28
De bondscoach van Argentinië.

De blik van Argentinië is uiteraard gericht op Kroatië, dinsdagavond tegenstander in de eerste halve finale van deze Wereldbeker. Maar de kwartfinale tegen Nederland smeult nog altijd na. Op en naast het veld was de sfeer bijzonder gespannen. 

De kwartfinale tussen Argentinië en Nederland dateert al van vrijdagavond, maar het vuur is nog altijd niet volledig geblust.

 

Op zijn persbabbel voor de halve finale tegen Kroatië werd Argentijns bondscoach Lionel Scaloni nog eens ondervraagd over de grimmige sfeer van enkele dagen geleden.

 

"Die kwartfinale is gespeeld zoals het moest, door Argentinië en door Nederland", bleef Scaloni aanvankelijk op de vlakte. 

 

"Iedereen moet weten hoe je moet winnen of verliezen. We verloren eerst tegen Saudi-Arabië, maar we zijn rustig gebleven."

 

"Ik ga niet akkoord met de stelling dat we niet weten hoe we ons moeten gedragen als we winnen of verliezen. Dat sluit helemaal niet aan bij de waarheid."

 

"Kijk naar de finale van de Copa America. Wij klopten Brazilië en je zag prachtige beelden van Neymar, Lionel Messi en Leandro Paredes samen in Maracana."

 

"Wij respecteren Nederland, net als Kroatië en de andere tegenstanders. Dat beeld moet dus bijgesteld worden."

We zijn geen machines, we hebben emoties. Dat is al zo vaak gebeurd en het zal nog gebeuren. 

Lionel Scaloni over de relletjes tijdens en na de penaltyreeks tegen Nederland

Tijdens en na de penaltyreeks ontvlamde de match helemaal. Na de beslissende elfmeter van Lautaro Martinez gingen zijn ploegmaats de Nederlandse verliezers ostentatief jennen.

 

"Dat is voetbal. We zijn geen machines, we hebben emoties. Dat is al zo vaak gebeurd en het zal nog gebeuren. Het was dan ook een kwartfinale op het WK."

Gerelateerd: