Ga naar de inhoud

Eten, tandenpoetsen, wandelen: wie 48u wil jongleren met een bal moet kunnen multitasken

 vr 9 december 2022 12:44
Hoe lang kan jij een bal hoog houden? Ricardo mikt op 48 uur.

Het grootste voetbalpodium van de wereld lokt voetballers naar Qatar van allerlei pluimage. De Braziliaan Ricardo Neves heeft zo zijn eigen missie. Ricardo wil volgende week het wereldrecord een bal hoog houden verbeteren. En wat blijkt. Om het 48u vol te houden, heb je meer nodig dan balgevoel.

Ricardo Neves, voetbalnaam "Ricardinho das Embaixadinhas", is momenteel al in Qatar.

 

Niet om de flank af te dweilen bij de nationale ploeg of om hevig te supporteren. Ricardinho wil zijn eigen wereldrecord verbeteren in het Midden-Oosten.

 

"Ricardinho das Embaixadinhas", betekent zoveel als "Ricardinho de jongleur". En dat is exact wat Ricardo van plan is te doen. 48 uur lang. 

 

Ricardo is niet aan zijn proefstuk toe. Het huidige wereldrecord jongleren met een voetbal staat op zijn naam: 34 uur en 5 minuten.

 

Geen lachertje. Na zijn vorige record viel hij onmiddellijk uitgeteld op de grond. "Zo een poging heeft fysiek en mentaal een grote impact. Het beïnvloedt je gezondheid en heel wat andere dingen", vertelt Ricardo.

Ik blijf jongleren, ook als ik naar het toilet moet, mijn tanden poets of me scheer. Het enige dat ik niet kan doen is slapen.

"Ik blijf jongleren, ook als ik naar het toilet moet, mijn tanden poets, me scheer of eet. Het enige dat ik niet kan doen is slapen."

 

Toch schuilt daar niet de grootste uitdaging in volgens Ricardo. "De eerste 30 minuten zijn het moeilijkste. Als de bal dan de grond niet raakt, dan zal hij de grond nooit raken."


Dinsdag (13 december) begint Ricardo aan zijn kunststukje, dat tot de volgende dag zal duren als alles goed verloopt. Hij hoopt niet alleen het record van de langste tijd, maar ook van de meeste balcontacten te vestigen."


Daarna zal Ricardo de bal waarmee hij zijn record scherper stelde, schenken aan de emir van Qatar. "Het is de droom van elke speler en van elke recordbreker om te schitteren op het grootste voetbalpodium dat er bestaat."