Ga naar de inhoud
FIFA Wereldkampioenschap
speeldag 1

Lionel Messi breekt WK-record Maradona: "Diego zou blij voor me zijn"

 do 1 december 2022 07:44
In de tribunes waren gisteren veel afbeeldingen van Maradona te zien.

Lionel Messi is een illuster record rijker na de wedstrijd tegen Polen. Messi heeft Diego Maradona voorbijgestoken als Argentijn met de meeste WK-wedstrijden op de teller. En die teller kan verder oplopen na woensdagavond.

22 WK-matchen telt het CV van Lionel Messi sinds de wedstrijd tegen Polen en door de kwalificatie voor de 1/8e finales zal daar (zonder blessure) zeker nog een match bijkomen.

 

"Het is leuk om zo een record te breken", zei Messi na de wedstrijd. "Ik denk dat Diego super blij zou zijn voor mij. Hij heeft altijd veel affectie voor me getoond."

 

De aanvoerder van Argentinië miste tegen Polen wel een penalty en dat zorgde tijdens de match voor frustratie, gaf hij toe. "Je weet dat een goal op dat moment alles kan veranderen, maar het team heeft daarna sterk gereageerd."

 

"Het eerste doel is nu bereikt: de groep als winnaar afsluiten."

 

WK-match nummer 23 voor Messi wordt er een tegen Australië. Een haalbare kaart. "Ongeacht de tegenstander wordt alles nu moeilijk. We hebben onlangs gezien (tegen Saudi-Arabië) dat elke tegenstander een goede match tegen ons kan spelen en ons kan verslaan."

Gerelateerd: