Argentinië is ondanks penaltymisser Messi groepswinnaar, ook Polen naar 1/8e finales

  1. 39' - Gemiste strafschop - Lionel Messi
  1. 84' - Verv. Alexis Mac Allister door Thiago Almada
  2. 83' - Verv. Grzegorz Krychowiak door Krzysztof Piatek
  3. 79' - Verv. Julián Álvarez door Lautaro Martínez
  4. 79' - Verv. Enzo Fernández door Germán Pezzella
  5. 78' - Geel - Grzegorz Krychowiak
  6. 72' - Verv. Bartosz Bereszynski door Artur Jedrzejczyk
  7. 67' - Doelpunt - Julián Álvarez (0 - 2)
  8. 62' - Verv. Krystian Bielik door Damian Szymanski
  9. 59' - Verv. Marcos Acuña door Nicolás Tagliafico
  10. 59' - Verv. Ángel Di María door Leandro Paredes
  11. 49' - Geel - Marcos Acuña
  12. 46' - Doelpunt - Alexis Mac Allister (0 - 1)
  67'goalJulián Álvarez0 - 2

  De valse start is compleet vergeten. Argentinië stoot als groepswinnaar door naar de 1/8e finales. Tegen Polen miste Messi nochtans een penalty, maar na rust maakten Mac Allister en Alvarez het verschil. Ook Polen vierde op basis van het doelpuntensaldo - al was het lang een kaartenthriller - mee als beste tweede.

  Polen-Argentinië kort samengevat:

  • Sleutelmoment: Na een "fout" van Szczesny op Messi krijgt de aanvoerder van Argentinië een strafschop. De Poolse doelman zet zijn foutje zelf recht met een knappe redding. Uitstel, maar geen afstel voor Argentinië, dat na de rust wel kan scoren.
   
  • Man van de Match: Messi toont op zijn 35e dat hij nog altijd van een ander niveau is. Zijn medespelers zullen in de volgende rondes toch uit een ander vaatje moeten tappen, wil Argentinië ver geraken op het WK.
   
  • Opvallende statistiek: 1 keer raakte Robert Lewandowski de bal in de zestien van Argentinië. De Poolse topspits is uiteraard wat anders gewoon van bij Bayern en Barça.

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Polen en Argentinië (0-2)
  ma 21 november 2022 150 min

  Messi laat de 0-1 liggen vanaf de stip

  De Argentijnen begonnen "voor eigen volk" vol vertrouwen aan de strijd voor groepswinst. Al snel testte Messi Szczesny twee keer, telkens trok de Poolse doelman aan het langste eind.

   

  Ook linksback Acuna, die heel veel ruimte kreeg van de Polen, kon een keertje afdrukken. Zijn bal zoefde naast.

   

  De Argentijnen domineerden de hele eerste helft, maar echt uitgespeelde kansen voetbalden Messi en co. ook  niet bij mekaar. Di Maria probeerde het dan maar met een rechtstreekse corner, Szczesny had geen zin in een olympisch doelpunt van zijn ploegmaat bij Juve.

   

  Vlak voor de rust ontploft de wedstrijd eindelijk. De doorgebroken Alvarez raakte niet voorbij Szczesny, waarna hij de bal zelf voor doel bracht.

   

  De Poolse doelman kwam te wild uit zijn doel en raakte Messi in zijn gezicht. De Nederlandse scheidsrechter ging kijken naar de beelden en wees (verrassend) naar de stip. Messi kreeg dé kans om Argentinië op voorsprong te trappen, maar Szczesny zette zelf zijn "foutje" recht.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Mac Allister en Alvaraz bezorgen Argentinië zege

  Geen doelpunten voor de rust, maar meteen erna was het wel raak. Mac Allister, onzichtbaar in de eerste 45 minuten, stond na amper één minuut al op de juiste plaats om een voorzet van Molina voorbij de Poolse doelman met wat geluk in doel te schuiven.

   

  Het verdiende openingsdoelpunt gaf de Argentijnen toch wat vleugels. De Polen reageerden eerst nog via een gevaarlijke kopbal van Glik, maar daarna was het al donkerblauw wat de klok sloeg.

   

  Eerst miste Mac Allister zijn tweede van de avond, waarna het via Alvarez wel raak was iets na het uur. Hij werd in de zestien goed aangespeeld door zijn leeftijdsgenoot Fernandez en knalde de 0-2 keihard in de kruising.

   

  Messi (op Szczesny), Alvarez (in het zijnet) en invallers Lautaro (voorlangs) en Tagliafico (lobje van de lijn) konden er nog 0-3 van maken, maar deden het niet. 

   

  De Polen waren in de slotfase meer bezig met wat nog in Saudi Arabië-Mexico gebeurde. Bij twee keer 0-2 werd naar de gele kaarten gekeken en op basis daarvan zou Polen door gaan naar de achtste finales. Het kwam uiteindelijk niet zover, want Al-Dawsari dompelde de Mexicanen in diepe rouw in de toegevoegde tijd.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Enkele reacties:

  • Robert Lewandowski: "Het was geen wedstrijd voor een doelpuntenmaker zoals ik. Gezien onze mogelijkheden is een kwalificatie voor de achtste finales al heel goed voor Polen. Niemand zal onthouden hoe we vandaag speelden, we moeten gewoon klaar zijn voor de wedstrijd tegen Frankrijk."
   
  • Czeslaw Michniewicz: "We hebben afgezien, maar dat we moeten we als iets positiefs beschouwen. Ik ben wel ontgoocheld dat we vandaag zo nerveus hebben gespeeld. Maar het is niet het moment om te klagen."
   
  • Alexis Mac Allister: "Mijn doelpunt was heel emotioneel voor mij en voor het hele team. We hebben gewonnen en zijn dan ook heel gelukkig. Titularis mogen zijn in dit team is een droom die werkelijkheid wordt. Nu scoor ik ook nog eens... Vanavond was het onze beste wedstrijd van het toernooi tot dusver, dat geeft ons veel vertrouwen voor de volgende rondes. De gemiste penalty? Daar hadden we geen last van, niet Leo (Messi, red.) en niet het team."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99. Mexico toch! Ze hebben de kansen gehad om er 0-3 van te maken. Aster Nzeyimana.
  2. tweede helft, minuut 98. Polen is tweede. Al-Dawsari breekt alle Mexicaanse harten. Hij maakt er 1-2 van en daardoor gaat Polen naar de volgende ronde.  .
  3. tweede helft, minuut 97. De Polen wachten nu het resultaat af van de wedstrijd tussen Saudi-Arabië en Mexico. Ook daar is het 0-2. .
  4. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  5. tweede helft, minuut 97. Argentinië wint én is groepswinnaar! Het zit erop in Doha. Argentinië was vandaag een maatje te groot voor Polen, al kon het pas na rust afstand nemen. De 0-2 is meteen ook goed voor groepswinst. .
  6. tweede helft, minuut 93. Kiwior redt Polen. Na een snelle combinatie door het midden komt de bal uiteindelijk bij Tagliafico. Zijn stifter wordt nog van de lijn gehaald door Kiwior. De Polen slaken een zucht van opluchting. .
  7. tweede helft, minuut 92. Als Polen overleeft en daar heeft het voorlopig alle schijn van. Dan nemen Lewandowski en co. het in de volgende wedstrijd op tegen Frankrijk. .
  8. tweede helft, minuut 91. Argentinië wil de 0-3 maar niet scoren.

   Argentinië wil de 0-3 maar niet scoren

  9. tweede helft, minuut 91. Niemand heeft er nog zin, maar we krijgen toch nog 6 minuten toegevoegde tijd. .
  10. tweede helft, minuut 91. Messi was zeer gedreven vandaag. Filip Joos.
  11. tweede helft, minuut 88. De wedstrijd is gespeeld en niemand dringt nog aan. De Polen zijn meer bezig met wat op het andere veld gebeurt, dan met verdedigen. .
  12. tweede helft, minuut 87. Lautaro Martinez vergeet Pools geschenkje uit te pakken.

   Lautaro Martinez vergeet Pools geschenkje uit te pakken

  13. tweede helft, minuut 86. Flauwe Lautaro. Lautaro Martinez krijgt na een foutje van Kiwior nog een niet te missen kans op 0-3. Hij bewijst het gelijk van zijn coach en mikt een paar meter naast. Hij redt zo wel de Polen, die nog altijd door gaan naar de achtste finales. .
  14. tweede helft, minuut 84. Doelpuntenmaker Mac Allister krijgt een applauswissel, Almada debuteert op dit WK. .
  15. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Argentinië, Thiago Almada erin, Alexis Mac Allister eruit
  16. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Polen, Krzysztof Piatek erin, Grzegorz Krychowiak eruit
  17. tweede helft, minuut 83. Niet de laatste WK-wedstrijd van Messi. Messi sloft de wedstrijd vol. Hoe voelt hij zich nu? Ongetwijfeld opgelucht met groepswinst, maar toch wat twijfelend na de gemiste strafschop? .
  18. tweede helft, minuut 81. Het is een vreemde situatie nu. De Polen denken enkel aan verdedigen om geen derde tegen te krijgen. Maar té agressief verdedigen ze ook niet want een volgende gele kaart kunnen ze vermijden als de pest. .
  19. tweede helft, minuut 79. Krychowiak is helemaal moegestreden en gaat dom in de fout op Mac Allister. Dat brengt het totaal aantal gele kaarten op 5, maar Mexico zit nog aan 7. Polen gaat voorlopig dus nog altijd door. Als Mexico niet meer scoort natuurlijk... .
  20. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Argentinië, Lautaro Martínez erin, Julián Álvarez eruit