Ga naar de inhoud

Emoties laaien hoog op na Deense uitschakeling: "Pijnigt ons enorm dat we volk teleurstellen"

 wo 30 november 2022 19:26

WK-fiasco. Veel duidelijker kunnen twee korte woorden niet zijn. Het Deense DR gebruikt ze om de wedstrijd tegen Australië te beschrijven. De nationale ploeg verloor een ticket voor de 1/8e finales in een rechtstreeks duel. "Het spijt me", reageert een emotionele bondscoach Kasper Hjulmand plichtsbewust.

Naast zijn naam prijkt een grote 0. Kasper Hjulmand krijgt een genadeloos hard rapport van het Deense DR. "Zijn plan werkte maar 20 minuten", klinkt het.

 

"Het is 100% mijn verantwoordelijkheid", beseft de bondscoach. Hij kan zijn teleurstelling duidelijk niet verbergen. De tranen parelen in zijn ogen.

 

"Een analyse van deze wedstrijd is dan ook overbodig. Ik ben teleurgesteld en gefrustreerd. Ik barst bijna van de emoties." Neen, een analyse zal wel na het WK gemaakt worden.

We konden niet voldoen aan de verwachting van de Deense fans.

Bondscoach Kasper Hjulmand

Vooral het feit dat het Deense volk verweesd achterblijft - na torenhoge verwachtingen - stoort Hjulmand. "Het pijnigt ons enorm dat we de mensen teleurstellen. We konden niet voldoen aan de verwachting van de Deense fans."

 

"We speelden niet goed", ziet de coach als enige, simpele verklaring. "Heel frustrerend."

Denemarken onwaardig

"Alles was beneden niveau", klinkt het ook bij Pierre-Emile Højbjerg.

 

"Het was Denemarken onwaardig. We zijn beter dan dit en moeten ook beter presteren. Misschien werd de druk sommigen te veel. Maar dat moet je aan hen vragen."

 

De speler van Tottenham voelde die druk niet, maar kon zijn ploeg niet op sleeptouw nemen. "Het is niet onverdiend dat we uitgeschakeld zijn. Als je kijkt hoe we spelen, hoe we geen progressie maken... Dan is het niet meer dan verdiend."

Gerelateerd: