Australië klopt schaduwfavoriet Denemarken en plaatst zich voor 1/8e finales

  1. 4' - Geel - Aziz Behich
  1. 89' - Verv. Mathew Leckie door Ajdin Hrustic
  2. 82' - Verv. Mitchell Duke door Jamie Maclaren
  3. 75' - Geel - Robert Skov
  4. 74' - Verv. Riley McGree door Bailey Wright
  5. 70' - Verv. Joakim Mæhle door Andreas Cornelius
  6. 69' - Verv. Andreas Skov Olsen door Robert Skov
  7. 60' - Doelpunt - Mathew Leckie (1 - 0)
  8. 59' - Verv. Mathias Jensen door Mikkel Damsgaard
  9. 59' - Verv. Martin Braithwaite door Kasper Dolberg
  10. 57' - Geel - Milos Degenek
  60'goalMathew Leckie1 - 0

  Australië heeft zich verrassend geplaatst voor de 1/8e finales op het WK. Een goal van Leckie volstond voor een nipte, maar historische zege tegen Denemarken. Voor het eerst winnen "The Socceroos" twee wedstrijden op een WK-eindronde. Het is geleden van Duitsland 2006 dat ze nog eens in de knock-outfase stonden. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Australië-Denemarken in een notendop:

  • Sleutelmoment: Na een flauwe eerste helft blijven de Denen ook na de rust inspiratieloos acteren. Het doelpunt van Leckie slaat ze helemaal k.o. op het uur.
   
  • Man van de Match: Voor zijn doelpunt kwam doelpuntenmaker Leckie amper in het stuk voor. Zijn 1-0 gaat Down Under de geschiedenisboeken in. Dankzij hem zijn The Socceroos er voor de tweede keer bij na de groepsfase van het WK.
   
  • Opvallende statistiek (I): In drie groepswedstrijden kon Denemarken amper één keer scoren, nota bene via een verdediger. Enkel Christensen vond tegen Frankrijk de weg naar het doel.

  Sporza: FIFA WK voetbal 2022

  Herbekijk de volledige match tussen Australië en Denemarken (1-0)
  ma 21 november 2022 129 min

  Inspiratieloze Denen mogen hun valies maken

  Na een geweldig EK voetbal in 2021 begonnen de Denen als schaduwfavoriet aan het WK in Qatar. Ze twijfelden voor aanvang van het toernooi om af te zakken naar het Emiraat, maar ook in Qatar waren ze nooit op de afspraak.

   

  Na flauwe wedstrijden tegen Tunesië en Frankrijk was het ook tegen Australië heel erg matig over de hele lijn.

   

  In de eerste helft trokken de Denen aanvankelijk wel richting het doel van Ryan (ex-Club Brugge), maar echt gevaarlijk waren de schoten van Jensen en Skov Olsen (Club Brugge) zeker niet. Ook aan de overkant hebben McGree en Duke al beter afgewerkt in hun carrières.

   

  Na de onderbreking bleef Denemarken het proberen, maar een broodnodige goal leverde het niet op. Integendeel. Het was Australië dat na een counter op voorsprong kwam. Leckie hield Maehle (ex-Racing Genk) uitstekend aan de praat en vond nadien het gaatje naast Schmeichel: 1-0.

   

  Het openingsdoelpunt was voor Denemarken uiteraard het signaal om alles op alles te zetten, maar de Scandinaven bleven in hetzelfde bedje ziek. Voorin hebben ze niemand lopen die (gemakkelijk) een goal kan maken en dan houdt het op. Ook draaischijf Eriksen heeft al beter gespeeld.

   

  Voor Australië is het WK allesbehalve voorbij. Het is er net als in 2006 bij in de achtste finales. Tegenstander wordt daarin de winnaar van groep C.

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.
  • Graham Arnold: "Ik ben heel trots op de inzet van mijn jongens. Ze hebben het vandaag ongelooflijk gedaan. We zijn met veel geloof en een geweldige ingesteldheid aan het toernooi begonnen. We zijn hier 4,5 jaar mee bezig geweest en ik zag het aan mijn jongens dat ze klaar waren voor deze wedstrijd."
   
  • Mathew Leckie: "Het is moeilijk om mijn emoties uit te drukken. Ik ben moe en uitgeput. We wisten dat het mogelijk was om ons te kwalificeren en geloofden er ook in. Velen hebben aan ons getwijfeld, maar ons harde werk is eruit gekomen op het veld. Die laatste 20 minuten mochten ze doen wat ze willen, we zouden geen goal tegen krijgen. Mijn goal? Ik heb niet veel nagedacht. Ik ben gewoon heel blij en trots."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. In de 99e minuut heeft Antoine Griezmann er nog 1-1 van gemaakt tussen Tunesië en Frankrijk. Dat verandert niets meer aan de situatie: onze zuiderburen zijn groepswinnaar met 7 punten, voor Australië met 6 punten.  .
  2. tweede helft, minuut 97. Wie gaat zeggen dat dit niet verdiend is? Niemand! Denemarken heeft dramatisch gevoetbald. Stef Wijnants.
  3. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  4. tweede helft, minuut 96. Australië stoot door! Het zit erop in Qatar. Australië wint met 1-0 van Denemarken, dat erg flauw acteerde. The Socceroos gaan dankzij de zege voor de tweede keer in hun geschiedenis naar de achtste finales van het WK. .
  5. tweede helft, minuut 96. Cornelius kan op de corner van Eriksen koppen aan de tweede bal. Het leer valt op het dak van het doel. .
  6. tweede helft, minuut 95. Degenek geeft nog een goedkope hoekschop weg. Schmeichel rukt mee op. .
  7. tweede helft, minuut 95. Ryan moet nog een keer zijn kunnen tonen op een balletje van dichtbij van Dolberg. Opnieuw staat het sluitstuk pal. .
  8. tweede helft, minuut 94. Eriksen, die flauw speelde, mikt een hoekschop zomaar in de handen van Ryan. De doelman van Australië kwam eigenlijk niet in de problemen vandaag. .
  9. tweede helft, minuut 94. Een Deense goal zou enkel betekenen dat Tunesië doorgaat en niet Australië. Om zelf door te gaan, moeten ze er twee maken. .
  10. tweede helft, minuut 94. Skov versiert nog een hoekschop. Nog drie minuten. .
  11. tweede helft, minuut 92. Het is niet eens spannend meer. Stef Wijnants.
  12. tweede helft, minuut 92. Lindström en Skov brengen elk op hun beurt de bal inspiratieloos voor doel. De Australische defensie wankelt allesbehalve. .
  13. tweede helft, minuut 91. Dit gaan de Australiërs niet meer weggeven. .
  14. tweede helft, minuut 91. De reguliere speeltijd zit erop. We krijgen nog 6 minuten toegevoegde tijd. .
  15. tweede helft, minuut 90. Voor doelpuntenmaker Leckie gaan de handen op mekaar in het Al Janoub Stadion. Hij staat op het punt om de geschiedenisboeken in te gaan met zijn doelpunt, want nog nooit kon Australië twee keer winnen op het hetzelfde toernooi. Hij maakte uiteraard ook het doelpunt van de kwalificatie. .
  16. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Australië, Ajdin Hrustic erin, Mathew Leckie eruit
  17. tweede helft, minuut 88. Dan toch nog eens Denemarken. Bah laat zien dat hij geen doelpuntenmaker is en knalt het leer ver naast. .
  18. tweede helft, minuut 86. De Aussies in de tribunes zijn al aan het dansen. Voor de tweede keer in de geschiedenis staan ze op het punt om de groepsfase van het WK te overleven. Eerder deden ze dat ook in 2006. .
  19. tweede helft, minuut 84. In Tunesië-Frankrijk is het nog altijd 1-0. Australië is goed op weg naar de 1/8e finales. De Tunesiërs moeten hopen op een Deense goal om nog door te stoten. .