IN BEELD: Alonso, Gasly, Piastri, De Vries... maken debuut voor nieuwe F1-team

  Fernando Alonso verscheen met een brede glimlach op zijn eerste werkdag bij Aston Martin.

  De laatste testdag van het F1-seizoen voelde voor enkele rijders aan als de eerste schooldag. Fernando Alonso debuteerde bij Aston Martin, Oscar Piastri reed zijn eerste rondjes voor McLaren en ook Nyck de Vries maakte kennis met zijn nieuwe team AlphaTauri.

  De F1-teams zijn nog wat langer blijven plakken in Abu Dhabi na de laatste race van het seizoen 2022. Op het Yas Marina Circuit stond nog een laatste testdag op het programma.

   

  Daarbij werden de prototype-banden van Pirelli voor 2023 al eens getest. Het was ook de uitgelezen kans om - weliswaar verplicht - een rijder met minder ervaring in te zetten.

   

  Maar het was toch vooral uitkijken naar enkele nieuwe gezichten in de paddock en enkele oudere gezichten in een nieuwe overall. Zo kroop Fernando Alonso (41) voor het eerst achter het stuur van een Aston Martin.

   

  Zijn vervanger bij Alpine, Pierre Gasly, debuteerde dan weer bij de Franse renstal. Ook Nyck de Vries, die de plek van Gasly bij AlphaTauri overneemt, was van de partij. 

   

  Ook Oscar Piastri (McLaren), Logan Sargeant (Williams) en Nico Hülkenberg (Haas) mochten ook al kennismaken met hun nieuwe team.

   

  Toch waren het de ervaren Ferrari-rijders die bovenaan de tabellen stonden, met Carlos Sainz, Charles Leclerc en Ferrari-junior Robert Schwartzman op 1, 2 en 3.

  Fernando Alonso - Aston Martin

  Nyck de Vries - AlphaTauri

  Oscar Piastri - McLaren

  Pierre Gasly - Alpine

  Nico Hülkenberg - Haas

  Logan Sargeant - Williams