Ga naar de inhoud

BOIC trekt voor het eerst met paralympische atleten op trainingsstage "Together 2 Paris"

 ma 21 november 2022 16:35
BOIC trekt voor het eerst met paralympische atleten op trainingsstage "Together 2 Paris".
Team Belgium in Belek.

Voor de 3e keer sinds 2019 trekt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) naar het hotel Gloria Sports Arena in het Turkse Belek voor een eindejaarsstage. Voor de eerste keer werden dit jaar ook de paralympische atleten uitgenodigd voor een stageperiode die de naam "Together 2 Paris" kreeg.

Een week geleden kwamen de eerste Belgische atleten toe in Belek. Onder meer Noor Vidts, Nina Derwael, Matthias Casse, Charline Van Snick en Toma Nikiforov trainden er al een week in de Turkse zon, sommigen namen zaterdag al terug het vliegtuig naar huis.

 

De Belgian Cheetahs, de vrouwelijke 4x400m estafetteploeg, is nog ter plaatse. Cynthia Bolingo, Camille Laus, Hanne Claes en Helena Ponette bereiden zich in Belek voor op het komende seizoen. 

 

Ook kanoërs Lize Broekx, Bram Sikkens en Hermien en Artuur Peters zijn er nog, net als de mountainbikers Jens Schuermans en Pierre De Froidmont en de sportklimmers Chloé Caulier, Simon Lorenzi, Nicolas Collin en Hannes Van Duysen.

We proberen hier aan een teamgeest te werken in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs.

Minister Weyts

De groep heeft zondag het gezelschap gekregen van de eerste delegatie paralympische atleten. Negen G-wielrenners, onder wie Ewoud Vromant en Tim Celen, beginnen er aan hun trainingsstage. 

"Deze samenwerking is belangrijk voor het BOIC en het Belgisch Paralympisch Comité (BPC). De bedoeling is om samen te trainen", vertelt BOIC-voorzitter Jean-Michel Saive. "Kwestie van inclusie is dat fantastisch. De atleten hebben de kans om met elkaar te kunnen praten. En ik ben dan ook benieuwd naar de eerste reacties van de atleten."

 

"Het doet ons heel veel plezier om iedereen hier samen te brengen: G-sporters en valide sporters, waarbij de G-sporters het ongelooflijk gaan appreciëren", vertelt minister van Sport Ben Weyts. 

 

"We proberen hier aan een teamgeest te werken in aanloop naar de Olympische Spelen in Parijs." 

In totaal bestaat de Belgische delegatie uit 235 personen. Daarvan zijn er 100 olympische en 30 paralympische atleten. De groep bestaat verder uit heel wat coaches, technische en medische staf en een aantal directieleden van het BOIC en het BPC.

Gerelateerd: