Ga naar de inhoud

Op naar een nieuwe Japan-België in de 1/8e finales? "2018 was een nachtmerrie"

 zo 27 november 2022 06:36

Japan heeft de wereld verbaasd op de eerste speeldag. In de groep des doods won het van Duitsland. Een (ruime) zege tegen Costa Rica zou de poort naar de 1/8e finales open zetten. En dan zijn de Rode Duivels een mogelijke tegenstander. "2018 was een nachtmerrie voor Japan", vertelde STVV-doelman Daniel Schmidt voor het toernooi al.

Daniel Schmidt stelt Japan voor

Mission (im)possible?

Het zal sommige mensen verrassen, maar Japan is ondertussen een vaste waarde op het WK. Voor de zevende keer op een rij zijn ze erbij. 

 

In een land waar voetbal jaar na jaar aan populariteit wint, is de droom van de fans om voor het eerst in de geschiedenis de kwartfinales van het WK te halen.

 

Maar...

 

Veel fans verslikten zich bijna in hun sake (traditionele drank) toen de loting bekend werd.  Groep E is de enige groep waar twee traditionele grootmachten uit Europa samen gebracht werden: Spanje en Duitsland. Costa Rica is de derde tegenstander voor Japan.

Japanse voetballers zijn technisch en bereid om veel kilometers af te leggen.

Daniel Schmidt - doelman STVV

Japan zorgde op de vierde dag van het WK voor een enorme stunt door Duitsland te kloppen. 

 

Als ook Costa Rica vandaag voor de bijl gaat, dan komt de 1/8e finale dichtbij. Japan doet er goed aan zoveel mogelijk te scoren, want bij een gelijk aantal punten op het einde telt het doelsaldo.

 

Lukt het niet vandaag, dan volgt nog een herkansing tegen Spanje. "De Spanjaarden vallen vooral aan vanuit balbezit en bouwen rustiger op dan Duitsland. Als we als blok spelen, zijn we tegen Spanje ook niet kansloos", was STVV-doelman Daniel Schmidt voor het WK optimistisch.

 

Hij vindt zijn eigen team vrij compleet. "We missen misschien wat fysieke kracht, maar we willen voor elkaar door het vuur gaan en dat vangt veel op." 

 

"Onze voornaamste kwaliteiten zijn dat Japanse voetballers in het algemeen over een goede techniek beschikken en bereid zijn veel kilometers af te leggen."

Revanche tegen de Rode Duivels?

Als Japan net als in 2002, 2010 en 2014 de 1/8e finales weet te bereiken, dan wacht de tweede of eerste uit de groep van de Rode Duivels.


De kans dat België en Japan elkaar net als in 2018 ontmoeten in de 1/8e finales is dus realistisch.


Die gedachte zorgt volgens de doelman van STVV bij heel wat Japanse fans nu al voor een ongemakkelijk gevoel.


"Als er in mijn land over het WK wordt gesproken, dan wordt de 3-2 van Nacer Chadli telkens opnieuw getoond."

Ik zag de nachtmerrie gebeuren op televisie, maar ik zou heel graag mee revanche nemen.

Daniel Schmidt

"In 2018 was ik er niet bij. Ik zag de nachtmerrie gebeuren op televisie, maar ik zou heel graag mee revanche nemen." 

 

"Als doelman heb ik in die wedstrijd wel iets geleerd van Thibaut Courtois. De doelman kan bijzonder belangrijk zijn om een wedstrijd te beslissen."

 

Sinds de nederlaag tegen de Rode Duivels voerde Japan een geleidelijke, maar doordachte verjonging door. 

 

Er zitten in vergelijking met vier jaar geleden heel wat nieuwe namen in de selectie, maar u kent er misschien wel enkele vanuit de Belgische competitie.

 

Doelmannen Eiji Kawashima (ex-Standard en STVV) en Schmidt zelf. Verdediger Takehiro Tomiyasu (ex-STVV). Middenvelders Junya Ito (ex-Genk), Daichi Kamada (ex-STVV) en Kaoru Mitoma (ex-Union). Aanvaller Ayase Ueda (Cercle Brugge).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: