Ga naar de inhoud

Selectie Belgian Lions na blessures herleid naar 13 spelers voor cruciale WK-kwalificatiematchen

 ma 7 november 2022 18:48

De selectie van de Belgian Lions voor de WK-kwalificatiematchen tegen Turkije en Griekenland telt niet 16, maar 13 spelers. Quentin Serron, Loïc Schwartz en Vrenz Bleijenbergh moeten geblesseerd afhaken, ook Jonas Delalieux geeft forfait. Milan Samardzic van Spirou Charleroi wordt alsnog opgevist.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Ismael Bako, die woensdag met Virtus Bologna nog een Euroleague-wedstrijd moet afwerken, reist donderdag naar Istanboel en is beschikbaar voor de partij tegen Turkije", zo klinkt het in een persbericht. 

 

"Retin Obasohan speelt donderdag met ASVEL Villeurbanne ook nog een partij in de Euroleague en de sportieve staf onderzoekt of hij nog naar Turkije kan afreizen. Volgende week maandag tegen Griekenland kan hij zeker aantreden."   

 

België speelt vrijdag in Istanboel tegen Turkije en ontvangt drie dagen later in Bergen Griekenland. De Belgian Lions staan met 9 punten uit zes matchen derde in hun groep van de tweede kwalificatieronde. Deze zomer wonnen ze thuis van Groot-Brittannië (72-57) en verloren ze in Griekenland (85-68). 

 

Letland (11 punten) leidt voor de Grieken (10). Achter België volgen Servië (9), Turkije (8) en Groot-Brittannië (7). Tegen Letland en Servië hoeft België niet te spelen in de tweede voorronde omdat zij al tegenstanders waren in de eerste ronde. 

 

De top drie van de groep plaatst zich voor het WK, dat van 25 augustus tot 10 september 2023 georganiseerd wordt in de Filipijnen, Japan en Indonesië.

Gerelateerd: