Ga naar de inhoud

Obasohan en Bako maken zich toch vrij voor cruciale WK-kwalificatiematchen

Ismael Bako reist mee met de Belgian Lions naar Turkije.

Bondscoach Dario Gjergja heeft zijn 16-koppige selectie bekendgemaakt voor de WK-kwalificatiematchen van de Belgian Lions tegen Turkije en Griekenland.

Vaste pionnen Hans Vanwijn (persoonlijke redenen) en Haris Bratanovic (blessure) ontbreken in de selectie. Zo krijgt de 20-jarige Marlon Makwa (Charleroi) zijn eerste selectie, Thomas Akyazili en Andy Van Vliet keren terug bij de Belgische basketbalmannen.

 

Gjergja kan ook rekenen op sterkhouders Retin Obasohan en Ismael Bako, die ondanks hun verplichtingen in de Euroligue, toch zijn vrijgegeven door hun clubs ASVEL en Bologna.

 

Op 7 november zal Gjergja de knoop doorhakken over zijn definitieve selectie. Dan vallen nog 2 namen af voor het vertrek naar Turkije, de eerste opdracht op 11 november. Op 14 november spelen de Belgian Lions nog tegen Griekenland. Later volgen nog confrontaties met Groot-Brittannië (24 februari) en Turkije (27 februari).

 

De Belgian Lions staan 3e in hun WK-kwalificatiegroep met 9 punten, evenveel als nummer 4 Servië.  Letland (11 punten) en Griekenland (10 punten) zijn de koplopers.

 

De eerste 3 landen van elke groep graaien een ticket weg voor het WK van 2023 (25 augustus - 10 september) in Indonesië, Japan en de Filipijnen.