Ga naar de inhoud

Tom Meeusen: "Ik kan in een fietswinkel beginnen, maar nog een keer wil ik de sfeer voelen in de mooiste crossperiode van het jaar"

Tom Meeusen in actie in de Wereldbekermanche van Fayetteville in de Verenigde Staten.

Als zijn schouder weer meewerkt, ziet u Tom Meeusen dit seizoen nog crossen. Na een stevige val vorige week in Nederland stond de ancien klaar om zijn fiets aan de haak te hangen, maar zijn ploeg heeft hem kunnen ompraten. "En ik wil nog erg graag die sfeervolle wedstrijden rond kerst crossen", vertelt Meeusen.

Volgende week viert Tom Meeusen zijn 34e verjaardag. Vorige week had hij bijna de handdoek in de ring gegooid.

 

Meeusen knalde in de avondcross van Woerden tegen een boom en kampt met een spierscheuring in zijn schouder.

 

"Ik voelde meteen dat het ernstig was", vertelt de veldrijder, die in 3e positie lag. "En voor het EK of Wereldbekermanches zou ik niet in aanmerking komen. Dat maakte dat ik een maand niet zou crossen."

 

Een mentale tegenvaller voor Meeusen. "Ik ben naar de plaatselijke fietsenwinkel gestapt en heb er mijn diensten aangeboden. Ik kon meteen beginnen", gaat hij voort.

 

De ploeg - Team Deschacht-Maes-Hens - heeft de renner kunnen ompraten. Meeusen: "Manager Guido Verschueren heeft me laten weten dat ze me blijven steunen. Op deze manier mocht ik niet stoppen."

Ik kon meteen beginnen in de fietsenwinkel, maar op deze manier mocht ik niet stoppen van de ploeg.

Tom Meeusen

Die steun heeft Tom Meeusen deugd gedaan. "Normaal gezien begin ik er op 11 november weer aan in Niel. Vol goede moed", vertelt de voormalige winnaar van manches in de 3 topcriteriums. 

 

"Voor die prestaties moet je 10 jaar terug in de tijd. Ik wil niet teren op die successen. Ik ben geen 20 meer, maar wil de ploeg wel nog iets kunnen bieden."


"We zetten nu anderhalve maand alles op alles. Daarna bekijken we of ik nog een meerwaarde vorm als prof."


Meeusen hoopt natuurlijk van wel. "De crossen rond kerst, daar doe ik het nog voor. Dat is de mooiste periode van het seizoen. Dan staat het publiek rijen dik, heerlijk vind ik dat!"

 

"Nog een keer wil ik genieten van die sfeer, nog een keer wil ik me tussen die grote mannen gooien", besluit Meeusen.

Tom Meeusen geniet van het publiek.