Ga naar de inhoud

Jeugdwerking Diegem Sport stopgezet door... gloednieuwe kunstgrasvelden

De hoofdmacht van Diegem Sport werkt zijn thuismatchen - gelukkig - niet af op de slechte kunstgrasvelden.

Voetballen op kunstgras is zeker niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Diegem Sport uit de 2e amateurklasse kan daarover meespreken. Het moet zijn jeugdwerking voor onbepaalde duur stopzetten. Gloednieuwe, maar nooit bespeelbaar geraakte kunstgrasvelden zijn de boosdoener.

"We worden in ons hart geraakt: de jeugdopleiding is de basis van het bestaan van onze club en nu moeten we 350 jeugdspelers en 700 ouders melden dat hun favoriete sport en sociale bezigheid, tijdelijk, geschorst wordt."

Zo bracht Diegem Sport gisteren het nieuws naar buiten over de stopzetting van zijn jeugdwerking. "De organisatie van de 66 wekelijkse trainingen en wedstrijden werd onmogelijk door aanhoudende problemen met kunstgras."

 

De nieuwe kunstgrasvelden van het gemeentelijk sportcomplex zijn nooit bespeelbaar geraakt. Steeds opnieuw moesten jeugdwedstrijden uitgesteld worden, maar die voortdurende onzekerheid kon niet blijven duren. 

Dat alles misloopt met het onderhoud van het kunstgras, wijt Diegem Sport aan de vele tussenpersonen. "Hoofdaannemers, onderaannemers, leveranciers, verzekeringsmaatschappijen... Ze wijzen allemaal naar elkaar als er iets misgaat bij het beheer."

We staan 0-3 achter, maar we zullen reageren als de ware sportman, en knokken tot de laatste snik om de wedstrijd alsnog te winnen.

Bestuur Diegem Sport

Een concrete datum voor de heropstart van de jeugdwerking is nog niet bekend. De club brengt naar buiten dat in de week van 7 tot 11 november een Nederlands bedrijf zal langskomen in de hoop het probleem op te lossen. 


Het bestuur van Diegem Sport houdt de moed erin: "We staan 0-3 achter, maar we zullen reageren als de ware sportman, en knokken tot de laatste snik om de wedstrijd alsnog te winnen."

 

Diegem Sport is een vaste waarde in de hogere amateurreeksen. Momenteel staat het op een 15e plaats in de 2e amateurreeks. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.