Ga naar de inhoud

Hamilton: "Te vroeg om al van een Verstappen-tijdperk te spreken"

Lewis Hamilton ziet Ferrari de kloof volgend seizoen dichten;

Zijn we na een tweede wereldtitel op een rij voor Max Verstappen vertrokken voor een dominante reeks van Red Bull en de Nederlander? Als het aan uitdagers Charles Leclerc (Ferrari) en Lewis Hamilton (Mercedes) ligt niet. 

Vorig seizoen was de titelstrijd een ongeziene nagelbijter tot de laatste race, maar dit jaar was Max Verstappen al 4 races voor het einde zeker van een tweede wereldtitel op een rij.

 

Met voorlopig al 13 zeges op zijn teller in 2022 - een evenaring van het record van Michael Schumacher en Sebastian Vettel - stond er geen maat op de Nederlander. 

 

Is na de dominante periode van Mercedes en Hamilton het tijdperk van Verstappen aangebroken?

 

Zevenvoudig wereldkampioen Hamilton vindt het nog "te vroeg om van een Verstappen-tijdperk te spreken". "Als hij volgend jaar opnieuw zo dominant is met Red Bull, dan wel."

 

"Maar dit seizoen zijn de Ferrari's duidelijk sneller in de kwalificaties. Nu moeten ze alleen nog hun racetempo opkrikken en dan zullen ze op een gelijk niveau komen."

 

Over de kansen van Mercedes volgend seizoen is Hamilton minder optimistisch, ook al kon de Brit in Texas een 2e plek wegkapen. "We hebben een veel steilere berg te beklimmen, maar hopelijk is het niet onmogelijk."

 Dit seizoen zijn de Ferrari's duidelijk sneller in de kwalificaties. Nu moeten ze alleen nog hun racetempo opkrikken.

Lewis Hamilton

Ook Charles Leclerc is niet van plan om volgend seizoen op voorhand te buigen voor Verstappen. "Een dominant tijdperk van Red Bull? Ik hoop het niet", lachte de Monegask in Mexico.

 

"Ik zal er alles aan doen om dat te voorkomen en ook het team werkt er hard voor. Het is duidelijk waar we moeten verbeteren: we zijn heel snel over één ronde, maar tijdens de race worstelen we met de banden."

 

"En dat niet alleen. We hebben dit seizoen fouten gemaakt, verkeerde strategische beslissingen, communicatieproblemen..."

 

"We gebruiken de laatste races van het seizoen (na Mexico nog Brazilië en Abu Dhabi, red.) om Max en Red Bull volgend seizoen uit te dagen. Ik ben ervan overtuigd dat we dat moeten kunnen."