RSCA Futsal verliest strijd om de leidersplaats, maar speelt wel Elite Ronde

  In het veldvoetbal was het de laatste weken kommer en kwel voor Anderlecht, de zaalvoetballers doen het beter in de groepsfase van de Champions League. Anderlecht plaaste zich voor de Eliteronde.

  Programma Anderlecht
  Kairat Almaty (Kaz) Sporting Anderlecht 2-2
  Sporting Anderlecht Sporting Paris (Fra) 4-0
  Sporting Anderlecht Palma Mallorca (Spa)
  2-2
  Stand Groep 1
    Ploeg m m+ m- m= d+/- ptn
  1. Palma Mallorca (Spa) 3 1 0 2 +6 5
  2. Sporting Anderlecht 3 1 0 2 +6 5
  3. Kairat Almaty (Kaz)
  3 1 0 2 +1 5
  4. Sporting Paris (Fra) 2 0 2 0 -10 0
  * De beste 3 ploegen per poule stoten door naar de Elite Round

  Anderlecht in de Champions League

  spinner
  1. 23 uur . Bekijk de goals uit de 2-2 tussen Anderlecht en Palma.

   Bekijk de goals uit de 2-2 tussen Anderlecht en Palma

  2. 22 uur 44. Anderlecht blijft steken op 2-2 tegen Palma Mallorca. Anderlecht heeft in zijn laatste groepsmatch niet de leidersplaats kunnen grijpen. De Brusselaars kwamen 2-1 voor, maar konden in de slotfase die voorsprong niet vasthouden na een penalty voor de bezoekers.  De Spanjaarden van Palma worden zo groepswinnaar. Anderlecht eindigt als tweede. Alleen de laatste in de groep valt af. De loting voor de volgende ronde is op 8 november. .
  3. 20 uur 24. Op de laatste speeldag van de voorronde strijden Palma Mallorca en Anderlecht om groepswinst. Beide teams zijn wel al zeker van de Elite Round. Kijk hier met livestream naar het duel. .
  4. 29-10-2022.
  5. 23 uur 53. Palma is de grote favoriet in deze groep. We moeten zaterdag ons spel spelen en laten zien dat we kunnen tippen aan hun niveau. Een zege zou recht geven op de eerste plek. Steven Dillien, RSCA Futsal.
  6. 23 uur 52. We hebben er hard voor moeten werken, maar dit is een verdiende overwinning. We laten zien dat we een goede ploeg zijn. Steven Dillien, RSCA Futsal.
  7. 22 uur 14. Anderlecht zet Sporting Paris vlot opzij. In het futsal kan Anderlecht wel nog eens van de overwinning proeven. Tegen Sporting Paris profiteerde een sterk paars-wit optimaal van de foutjes van de Parijzenaars. Een klungelige owngoal, een defensieve blunder... Het bracht Anderlecht op een vlotte 2-0-voorsprong. En de cadeautjes bleven komen: Anderlecht trok uiteindelijk met 4-0 aan het langste eind en is zeker van een plekje in de eliteronde van de Champions League. .
  8. 22 uur 04. Eerst nog op de paal, en dan toch de 4-0.

   Eerst nog op de paal, en dan toch de 4-0

  9. 21 uur 56. Paris blijft geschenkjes uitdelen, Anderlecht blijft ze uitpakken: 3-0.

   Paris blijft geschenkjes uitdelen, Anderlecht blijft ze uitpakken: 3-0

  10. 21 uur 48. Edu profiteert van foutje achterin om Anderlecht op 2-0 te zetten.

   Edu profiteert van foutje achterin om Anderlecht op 2-0 te zetten

  11. 20 uur 53. Anderlecht dankt Paris-verdediger voor klungelige owngoal: 1-0.

   Anderlecht dankt Paris-verdediger voor klungelige owngoal: 1-0

  12. 19 uur 10. Verzekert RSCA zich van ticket voor volgende ronde? In de groep van Anderlecht hebben Palma en Kaira Almaty 2-2 gelijkgespeeld. Dat zijn de 2 sterkste teams in de groep van RSCA. Anderlecht kan zich vanavond verzekeren van de 3e plek en een ticket voor de Eliteronde. Dan moet het wel voorbij Sporting Paris. Kijk op deze pagina live naar het duel vanaf 20.30 uur. .
  13. 27-10-2022.
  14. 22 uur 15. Anderlecht flirt met zege, maar speelt gelijk. Anderlecht heeft een eerste puntje binnen in de CL-groepsfase, al had het tegen Almaty uit Kazachstan wel een enorme stap richting de Eliteronde kunnen zetten. Anderlecht kwam tot twee keer op voorsprong, eerst na een ingestudeerde nummertje op vrijschop en in de tweede helft met een afstandsschot van Diogo. Maar Almaty kwam telkens langszij. Bij de 1-1 profiteerde het van geklungel van doelman Roncaglio (nota bene een ex-speler van de Kazakken), bij de 2-2 had Almaty alles of niets gespeeld door de doelman te wisselen voor een veldspeler. Dat pakte goed uit, maar niet voor Anderlecht. Morgen speelt Anderlecht al opnieuw, tegen Sporting Paris. Volg ook deze match op deze pagina met livestream. .
  15. 22 uur 05. Anderlecht slikt gelijkmaker 2 minuten voor het einde: 2-2.

   Anderlecht slikt gelijkmaker 2 minuten voor het einde: 2-2

  16. 21 uur 52. Djogo zet Anderlecht opnieuw op voorsprong: 2-1.

   Djogo zet Anderlecht opnieuw op voorsprong: 2-1

  17. 21 uur 13. Geklungel bij de Anderlecht-doelman en het staat 1-1.

   Geklungel bij de Anderlecht-doelman en het staat 1-1

  18. 21 uur 07. De openingstreffer van Jelovcic .

   De openingstreffer van Jelovcic

  19. 19 uur 33.