Zo kan het ook: rode lantaarn Nottingham Forest gaat langer door met coach Steve Cooper

  Clichés hoeven niet altijd bevestigd te worden. Het leek een kwestie van uren voor Steve Cooper ontslagen zou worden, maar bij Nottingham Forest zwemmen ze tegen de stroom in. De coach heeft zijn contract verlengd. 

  Steve Cooper (42) was deze zomer de koning van Nottingham Forest.

   

  De coach nam in september 2021 over bij Forest, dat toen lag te spartelen in de kelder van de Championship.

   

  Maar onder Cooper dwong de traditieclub zowaar de promotie af naar de Premier League in de play-offs.

   

  De club van de Griekse zakenman Evangelos Marinakis gooide deze zomer het geld door ramen en deuren en overhandigde Cooper een zak met liefst 22 nieuwe spelers.

   

  Maar dat bleek niet het juiste recept om de club na een afwezigheid van 23 jaar meteen veilig te laten meedraaien op het hoogste niveau.

   

  Forest won nog maar 1 van zijn 8 matchen en slikte al 21 goals, waarvan 16 in zijn laatste 4 matchen. Maandag verloor het met 4-0 bij Leicester.

   

  En toch heeft Cooper een contractverlenging gekregen bij de hekkensluiter: hij blijft tot 2024-2025.

   

  "Het is belangrijk dat onze focus nu uitsluitend op het voetbal ligt", verklaarde Forest de opvallende zet. 

  90 minutes

  Ooggetuigen overal! Een bij de Duivels in Amsterdam. Twee bij de vernietiging van Man Utd in City. Een bij de eerste nederlaag van de Great Old - die nog steeds de positie van zijn stamnummer bekleedt. En we hadden een waarnemer op Jan Breydel - een zeer dichte nog wel. Wandicardi geeft een lesje economie, Sam doet aan aardrijkskunde en legt uit waar Istanbodrum ligt. De Cerclewatcher legt ook AA Gent langs de meetlat. En Steven De Foer schreef een goed stuk over Qatar.
  99 min

  Gerelateerd: