Kranten strooien met superlatieven voor Evenepoel: "Remcoïaans, Fenomenaal..."

  Evenepoel kon zijn ogen niet geloven.

  Na 10 jaar wachten fonkelt er opnieuw een Belg in de regenboogtrui. De Belgische kranten sparen hun superlatieven dan ook niet voor wereldkampioen Remco Evenepoel. Ook de buitenlandse kranten hebben lof. Een overzicht.

  Remco Evenepoel is wereldkampioen

  1. 08 uur 41. La Gazzetta: "Un Remco Cannibale". Ook de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport maakte de vergelijking tussen Remco Evenepoel en Eddy Merckx. Ze legden hun oor zelfs te luister bij de drievoudige wereldkampioen. "Hij is een fenomeen, superieur ten opzichte van zijn rivalen", zei Merckx. "Het was indrukwekkend." "Ik had hem al een berichtje gestuurd na de Vuelta, waarop Remco heeft geantwoord. Ik heb met mijn zoon Axel naar het WK gekeken en al op 50 kilometer van het einde heb ik gezegd dat Remco zou winnen." .
  2. 08 uur 17. DH. Twee jaar na zijn val in de Ronde van Lombardije, waarbij het einde van zijn carrière wenkte, is Remco Evenepoel wereldkampioen, schrijft de Franstalige krant DH. Hij deed het op zo'n indrukwekkende manier die deed denken aan de tijden van Eddy Merckx.  .
  3. DH: "Remco, de nieuwe kannibaal". 08 uur 14.
  4. 08 uur 12. Het Laatste Nieuws. Fenomenaal is het, hoe Remco Evenepoel gisteren wereldkampioen werd. Op hoogsteigen wijze: door op 25 kilometer van de finish zijn concurrenten kansloos achter te laten, om dan solo de triomftocht in te zetten richting Wollongong. Nog fenomenaler is het dat hij de wereldtitel pakt in hetzelfde jaar waarin hij met Luik-Bastenaken-Luik ook al een klassiek Monument won én met de Vuelta één van de drie grote rondes. Een prestatie die we nu officieel "Merckxiaans" mogen noemen: Eddy Merckx was in 1971 de laatste Belg die dat in één seizoen voor mekaar kreeg. Of zeggen we beter "Remcoïaans", want Evenepoel is nog altijd maar 22, en verdient straks misschien wel zijn eigen stempel, schrijft Het Laatste Nieuws. .
  5. Het Laatste Nieuws: "Remcoïaans". 08 uur 09.
  6. 08 uur 08. Nieuwsblad. Wereldkampioen na een solo van 25 kilometer. Een voorsprong van meer dan 2 minuten. Een regenboogtrui nadat hij in hetzelfde jaar ook al een grote ronde en een monument won. En dat allemaal op 22-jarige leeftijd. Wat Remco Evenepoel gisteren in het Australische Wollongong liet zien, was, wel ja, Merckxiaans. Of om het met Yves Lampaert te zeggen: hij is gewoon de beste renner ter wereld. .
  7. Nieuwsblad: "Puur Goud". 08 uur 05.
  8. 26-09-2022.
  9. 19 uur 38. Hoe beleefden de andere Belgen de zegetocht van Evenepoel? "Ballon d'Or van de koers".

   Hoe beleefden de andere Belgen de zegetocht van Evenepoel? "Ballon d'Or van de koers"

  10. 19 uur 36. Relaas van een fantastisch WK: zo werd Remco Evenepoel wereldkampioen.

   Relaas van een fantastisch WK: zo werd Remco Evenepoel wereldkampioen

  11. 17 uur 56.
  12. Selfie time! 16 uur 36.
  13. 15 uur 12.
  14. 14 uur 19. Ook de Rode Duivels-fans in Nederland hebben het WK gevolgd: "Remco is van ons!".

   Ook de Rode Duivels-fans in Nederland hebben het WK gevolgd: "Remco is van ons!"

  15. Aan sfeer geen gebrek in ieder geval. 14 uur 06.
  16. Evenepoel knalt de Champagne open en ook Kopecky is van de partij. 14 uur 05.
  17. Ook de papa van Evenepoel wordt op handen gedragen. 13 uur 52.
  18. 13 uur 32. Niets dan superlatieven van de analisten voor Evenepoel.

   Niets dan superlatieven van de analisten voor Evenepoel