Ga naar de inhoud

Harm Vanhoucke verkast naar Team DSM: "Een nieuwe stap in mijn carrière"

 vr 16 september 2022 11:49
Harm Vanhoucke
Harm Vanhoucke

Harm Vanhoucke rijdt vanaf volgend seizoen bij Team DSM. De 25-jarige Belg verlaat Lotto-Soudal en heeft bij de Nederlandse ploeg een contract tot eind 2024 ondertekend.

Harm Vanhoucke debuteerde in 2018 bij Lotto-Soudal. Hij boekte nog geen profzege, maar startte wel al in 5 grote rondes (3x Giro, 2x Vuelta) en haalde 2 keer het podium in een (lastige) Giro-etappe.

 

Dit seizoen werd Vanhoucke 2e in de eindstand van de Roemeense Sibiu Tour en 5e in de Ronde van Turkije

 

"Team DSM boekte al heel wat successen in klassementen van grote rondes en beschikt over veel kennis. Het wordt een nieuwe stap in mijn carrière en ik ben benieuwd om te zien hoe ik zal verbeteren als renner en wat ik zal leren van de meer ervaren renners", verklaart Vanhoucke zijn transfer.

 

Volgens Rudi Kemna, hoofdcoach van Team DSM, had Vanhoucke "een hele goeie U23-carrière" en zette hij in elk seizoen als prof stappen vooruit. De ploeg wil hem verder laten ontwikkelen als klimmer.

 

"Als 25-jarige heeft hij nog marge om te verbeteren. Met een specifiek trainings- en wedstrijdprogramma moet dat lukken", is Kemna overtuigd.

 

Team DSM kondigde vrijdag ook de komst van de Nieuw-Zeelander Patrick Bevin aan. Die komt op zijn 31e over van Israel-Premier Tech en tekende voor 3 jaar. Bevin won dit seizoen de Ronde van Turkije en pakte een etappe in de Ronde van Romandië

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.