Ga naar de inhoud

Uitzinnige Italiaanse coach vliegt NBA-ster Antetokounmpo om de nek na EK-stunt: "I love you"

 ma 12 september 2022 11:08
De innige omhelzing tussen Giannis Antetokounmpo en Gianmarco Pozzecco.
De innige omhelzing tussen Giannis Antetokounmpo en Gianmarco Pozzecco.

Dé stunt van het EK basketbal is niet langer de overwinning van de Belgian Lions tegen wereldkampioen Spanje, wel de winst van Italië tegen topfavoriet Servië in de 1/8e finales. De knotsgekke Italiaanse bondscoach Gianmarco Pozzecco sprong in de spelerstunnel in de armen van Giannis Antetokounmpo na de stuntzege.

Aangevoerd door Nikola Jokic, de MVP van de NBA, werd Servië door kenners naar voren geschoven als de topfavoriet voor de eindwinst op dit EK. Maar de Serviërs gingen gisteravond verrassend onderuit in de 1/8e finales tegen een collectief ijzersterk Italië: 94-86.

 

De Italiaanse bondscoach Gianmarco Pozzecco werd halfweg het 3e quarter uitgesloten, maar dat stond de stunt van zijn team dus niet in de weg. Pozzecco verliet het veld in tranen en beleefde het prangende slot van de match in de catacomben van het stadion, waar hij zich geen blijf wist met zijn vreugde na afloop van de wedstrijd.

 

Dat mocht ook Giannis Antetokounmpo ondervinden. De Griekse NBA-topper liep ook rond in de spelerstunnel en werd gedwongen om te delen in de Italiaanse vreugde. De dolblije Pozzecco vloog Antetokounmpo in de armen en trakteerde de Griek op een dikke smakkerd: "I love you, Giannis!"

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een déjà vu voor Tomas Van Den Spiegel

Ex-basketballer Tomas Van Den Spiegel weet als geen ander wat een emotioneel baasje zijn voormalige ploegmaat is. Op Twitter deelde Van Den Spiegel een filmpje uit hun gezamenlijke periode bij Fortitudo Bologna, waarin te zien is hoe Pozzecco onze landgenoot in de armen vliegt na een score.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pozzecco wil het veld bestormen na de match

Na de wedstrijd wilde Pozzecco de stunt tegen Servië graag vieren met zijn spelers op het veld, maar dat was niet toegelaten omdat de coach uitgesloten was. De Italiaanse staf had alle moeite om Pozzecco van het terrein te houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bijna 4x identieke uitslag

Ook opvallend: de vier 1/8e finales die zondag afgewerkt werden, eindigden ei zo na allemaal met dezelfde uitslag: 94-86. Alleen Tsjechië wilde niet meewerken tegen Griekenland: zij scoorden 88 punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dit zijn de 4 kwartfinales:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.