Ga naar de inhoud

Synchroonzwemmen, maar dan solo: Italiaan Minisini is eerste Europese kampioen bij de mannen

 vr 12 augustus 2022 21:14

Giorgio Minisini heeft voor een stukje geschiedenis gezorgd op het EK zwemmen in Rome door de eerste Europese titel in het artistieke solozwemmen  voor mannen op zijn naam te schrijven.

Synchroonzwemmen is van oudsher een discipline die bijna uitsluitend door vrouwen wordt beoefend, doorgaans dan nog in teams (vandaar 'synchroon'). Er namen dan ook maar 3 zwemmers deel aan de eerste solocompetitie voor mannen op een EK.

Gestuwd door de zilveren medaille van zijn verloofde Sara Piccoli in de teamcompetitie won Giorgio Minisini het goud met ruime voorsprong op de Spanjaard Fernando Diaz del Rio.

Voor zijn oefening had Minisini gekozen voor een actueel thema. Zijn routine kreeg de naam "A plastic sea" en was een aanklacht tegen de vervuiling van de oceanen, voornamelijk door plastic. Hij liet zich inspireren en 'begeleiden' door de beroemde Britse bioloog-presentator David Attenborough.

Bekijk de oefening van de Europese kampioen

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.